Nu skrattar jag inte längre

Efter att ha läst ytterligare mail mellan Mikael Nilsson och Alexander Bard blir jag arg. Ska våra skattepengar gå till detta? Liberati kommer vara en del av folkpartiet och kommer därmed sponsras av våra skattepengar. Bard är inget annat än ett enda stort skämt och jag är mycket förvånad över att en politiker som Camilla Lindberg(fp) ställer sig bakom detta.

Bard prisar sig själv och andra inom Liberati som nytänkande och lyssnande som med sin briljans ska erövra världen. För de är ju lite bättre, lite smartare, lite mer civiliserade.
Tycker man inte som Bard är man rättshaverist eller som Bard beskriver det: "Vi hatar sekterister, vi är jävligt trötta på piratpartisterna, de är bara pinsamma. Sådana där självgoda skrikande Blogge Bloggelito-typer." även "Libertarianer är alltså inte välkomna i Liberati. De får gå någon annanstans."
Vilket jag också tror de kommer göra, alltså inte gå till folkpartiet.

Oscar Swartz skrev ju förra veckan att han blev utslängd från Liberati. Mary, MMM, klev själv av cirkuståget innan hon blev utslängd och Laakso har skeptiska funderingar kring dem. Christian Engström(pp) skriver om att Bard vill jaga fildelare. Rick Falkvinge(pp) har tidigare diskuterat med Bard om fildelning, men trots Bards briljans tycks inte detta gå in: Upphovsrätt står i motsats till äganderätt.


Jag är numera med i denna hedersvärda herrklubb. Det slår bra mycket högre än Liberati!

Bland män som 30-årige Emma30-årige Anna30-åriga Mary Jensen, 30-årige Farmor Gun och män som 30-åriga Johanna SjödinUrban CatJohanna NylanderSanna Rayman, Maria FermHanna WageniusIda Gabrielsson,Frida MetsoAnna PetterssonCharlotte WibergIsobel Hadley-KamptzBirgitta AlvskogenDrottningen,Sofia MirjamsdotterLouisePSophia BlomqvistRose-Mari SödergrenMonikaAnna Vikström och Anna Toss och jag själv.


Och till sist så kan vi ju känna oss rejält blåsta, hela svenska folket. FRA ska nu få signalspana utan att gå via "specialdomstolen" först, alltså är det bråttom att spana kan FRA söka om tillstånd efteråt. Och när "efteråt" blir vet vi inte. FRA-lagen träder i kraft 1 januari 2009 men de 15 tilläggen där bl.a "speciladomstolen" ingår finns inte. Inte än! Det hinner regeringen kanske bestämma nästa år. FRA-frågan börjar bli jävligt rutten!

Läs även hos Mark Klamberg !

Och förstås andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus Leino

Jag har mailat samtliga riksdags ledamöter på listan. Jag uppmanar att alla som läser detta gör detsamma. Om denna lag går igenom är det tillbaka till Disneyland... Jag bifogar här ett svar jag fått av KD:s Otto Von Arnold. Han har lagt en motion som går betydligt längre än det ursprungliga lagförslaget. Vill bla. ge polisen rätt att beslagta hårdiskar. detta är idag omöjligt om inte det misstänkta brottet kan ge fängelse, han vill höja straffsatsen till fängelse eller villkorligt. Vidare hävdar han att nedladdningen minskar valfrihet och utbud!!! mm. KD gör det igen... suck, gud bevare mig för de kristna

Hej

Tack för din mail. Vi Kristdemokrater värnar upphovsrätten och den intellektuella äganderätten.

Se vidare min motion till Riksdagen:Med vänliga hälsningarOtto von ArnoldFörslag till riksdagsbeslut

1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att stärka den svenska upphovsrätten, skyddet för upphovsmannen, så att den kommer upp till europeisk nivå avseende lagstiftning, rättstillämpning och moral.2. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om ett förtydligande av skadeståndsbestämmelserna i den immaterialrättsliga lagstiftningen.3. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om möjligheten att tvinga Internetleverantörer att lämna ut identiteten på Internetanvändare som misstänks för intrång.

Motivering

Upphovsrätten är en äganderätt som innebär, med vissa inskränkningar, en exklusiv rätt för upphovsmannen att själv förfoga över sitt verk, genom att framställa exemplar därav och genom att göra det tillgängligt för allmänheten. Det innebär att upphovsmännen har rätt att bestämma när, var, hur och om deras verk skall göras tillgängliga för allmänheten.

Sedan den första juli 2005 har Sverige en ny lagstiftning om upphovsrätt. I denna infördes ett tydligt förbud mot att kopiera för privat bruk från olagligt material. Kravet på lovlig förlaga tog särskilt sikte på kopiering av verk från Internet. Regeln innebär att kopiering för privat bruk numera endast får ske från verk som gjorts tillgängliga med upphovsmannens tillstånd.

Ett huvudsyfte med lagändringen i upphovsrättslagen om olovlig förlaga var att stimulera och ge sunda förutsättningar för utvecklingen av lagliga alternativ för elektronisk försäljning av musik, filmer och annat upphovsrättsskyddat material.

Eftersom inget är gratis måste någon betala för artisternas verk. Syftet med upphovsrätten är att stimulera konstnärligt och litterärt skapande och att ge den som skapat något rätten att kunna bestämma över och tillgodogöra sig resultatet av sitt skapande.

En utbredd kopiering av filmer och musik innebär en utarmning av kvalitetskultur och ett hot mot mångfalden. Piratkopiering av film skadar inte enbart filmindustrin utan undanhåller även handeln och samhället stora belopp på grund av främst minskad försäljning och minskade skatteintäkter. Man kan anta att stora pengar kan tjänas på att sprida upphovsrättsskyddat material. Den som äger en sajt har mycket att vinna på att tillhandahålla åtråvärt material. Att ladda upp material bör rättsväsendet därför se extra allvarligt på.

Trots att olaglig fildelning är utbredd i Sverige är det få som dömts för olaglig fildelning av musik och film, vilket innebär att dagens lagstiftning upplevs som närmast harmlös.

Lag ska inte kunna nonchaleras. Därför måste lagstiftningen skärpas och harmoniseras med europeisk nivå. Jag föreslår att skadeståndsbestämmelserna i den immaterialrättsliga lagstiftningen förtydligas och att regler införs som ger domstolar möjlighet att vid vite förbjuda den som gjort sig skyldig till ett straffbart försök eller en straffbar förberedelse till intrång att fortsätta åtgärden. Vidare anser jag att upphovsrättsinnehavaren ska kunna vända sig till en domstol för att tvinga Internetleverantören att lämna ut identiteten på Internetanvändare som misstänks för intrång. På så sätt blir det lättare att ingripa mot olovlig fildelning, vilket i sin tur stimulerar utvecklingen av lagliga alternativ för spridning av bland annat film och musik på Internet.

För att polisen ska ha rätt att spåra de personer som använder sina datorer för olaglig verksamhet krävs att normalstraffet för det misstänkta brottet är fängelse eller villkorlig dom. Vid brott som enbart kan ge dagsböter får åklagaren, som bekant, inte företa någon husrannsakan. För att kunna bevisa att filmer och musik sprids via en fildelares dator måste hårddisken kunna beslagtas genom främst en husrannsakan. Polisen måste få förutsättningar för att hejda brott mot upphovsrätt och immaterialrätt.

Det är också viktigt med en bredare diskussion och samhällsdebatt om upphovsrätt för att få bukt med människors inställning till brottet. Det är nödvändigt att upplysa om vilka skadliga effekter brott mot upphovsrättslagen har.

Alternativet är att gällande lag ändras, och då måste lagstiftaren vara klar över vilka konsekvenser detta medför.

Stockholm den 6 oktober 2008

Otto von Arnold (kd)

2008-11-10 @ 10:43:29
Postat av: Lars-Erick

Alexander är bara pinsam. Han är en pretentiös pajas. Vi glömmer honom, jag hoppas att fp gör detsamma. Visserligen har de missuppfattat liberalismen, men herr Bard är ju helt ute i öknen.Där har han tydligen sällskap av Otto von Arnold (kd)också.

2008-11-10 @ 12:42:56
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: http://formatc.se

Skrämmande att veta vart våra skattepengar går...

- http://formatc.se

2008-11-12 @ 01:09:50
URL: http://formatc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.