FRA startar massavlyssning trots protester!

FRA-lagen som klubbades i juni gäller. Trots massiva protester kommer lagen träda i kraft den 1 januari 2009. De 15 tilläggen som ska skydda vår integritet har man inte hunnit ta hänsyn till. Detta kommer regeringen kanske göra före sommaren 2009. Alltså är det den lag som alliansen drev genom i juni som gäller. D.v.s det blir massavlyssning!

Att den kritiserade FRA-lagen börjar gälla utan att den enskildes rättssäkerhet stärkts gör att Sverige bryter mot Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, säger Clarence Crafoord (Centrum för rättvisa).

– Poängen är att FRA från den första januari kommer att kunna spana på vanligt folks trådlösa kommunikation på ett sätt som står i strid med Europakonventionen trots att man har sagt att man ska åtgärda den bristen, säger han.

 

Läs även hos stoppaFRAlagen.nu

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Så vad sägs ...ska vi anordna en demonstration utanför Fra och Riva hela skiten???

Jag backar inte,, vi kan sprida medellandet och jag lovar dig om folk vet att det gäller och riva Fra kommer tusentals att komma.Ska vi bloggare komma överens om att riva fra.Prata om detta sinsemellan så gör vi upp en demonstaation och river skiten.Följ folkets vilja.För säkerhetskull så ser jag till att vi har några legosoldater på våran sida med prickskyttegevär just in case något skulle gå snett.Hahahahaha,

Är ni med eller inte??

2008-11-04 @ 10:06:02
Postat av: Lars-Erick

Nä, vi ska höra av oss till regeringen o kräva att lagen läggs på is tills allt är klart.Och be de sex i fp att de kräver detsamma. Det är demokratisk anständighet.Resten kanske vi kan klara med CAmilla Lindbergs Integritetsbalk.Läs också:

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/11/mste-vi-frbli-skdare-i-demokratipjsen.html

2008-11-04 @ 12:13:05
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: bo

"D.v.s det blir massavlyssning!"Det blir massavlyssning även med de 15 ändringarna, men de specar hur du kan överklaga när systemet missbrukas.

2008-11-04 @ 18:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.