Förbifart Stockholm

Det finns ETT enda stort problem med Förbifart Stockholm, och det är att den inte redan finns. Det är vansinnigt att trafik som ska förbi Stockholm ska färdas rätt genom staden via Essingeleden. Varje liten incident på Essingeleden får Stockholm att stanna, vilket kostar massor för alla som drabbas av förseningar, oavsett om det är privatpersoner, näringsliv eller samhället. Vi borde för längesen ha haft en ringled runt staden. Essingeleden kan inte sluka hur mycket trafik som helst, den är inte ens byggd för den stora trafikvolym som går där idag. Södra Länken har underlättat massor, likaså Norra Länken, men det räcker absolut inte. Vi måste ha fungerande vägar för alla viktiga godstransporter som gör att Sverige fungerar, men vi behöver inte ha alla genom centrala Stockholm. Och ja, det kostar massor men Sveriges befolkning växer och då måste vår infrastruktur också göra det.

SR, SvD, SvD, DN, SVT

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mats Henricson

Ja, hurra! Låt oss lägga ner MER pengar på bilarna. Det känns verkligen som framtidens teknik för precis allt! Yay!

2008-11-18 @ 08:39:27
URL: http://www.henricson.se/mats
Postat av: Ingrid Bergenudd

Läs på lite mer om Förbifarten ! Det handlar inte om att leda förbi genomfartstrafik från Stockholm. Den utgår endast ca 1-2 % av trafiken på Essingeleden. Övrig trafik ska till eller från Stockholmsområdet. Förbifarten är inte avsedd att minska trafiken inom Stockholm, utan främst för att man ska kunna exploatera nya områden t.ex. Ekerö. Förbifartstrafiken nyttjar främst 55:an. Trafikforskarna hävdar att Förbifarten inte löser trängselproblemen och de borde väl veta bäst !

2008-11-19 @ 20:04:03
URL: http://grimstaskogen.blogs.se/
Postat av: Anonym

oj, nu menar du BARA fjärrtrafik. Jag menar all trafik som ska förbi Stockholm. Från norra sidan till södra sidan. Dvs de experter jag nästan dagligen pratar med: taxichaufförer, budbilschaufförer, distributionslastbilschaufförer, busschaufförer, hantverkare med bil, försäljare med bil, elektriker med bil mfl mfl. Helt enkelt yrkesfolk som är ute i trafiken runt Sthlm varje dag. Finns bättre experter?

2008-11-20 @ 12:22:26
Postat av: satmaran

ovan inlägg är mitt

2008-11-20 @ 12:24:39
Postat av: Martina

Inget snack om saken. Den kommer bara öka antalet bilanvändare. Vad händer då?! Jo det kommer såklart att bli köer ändå. Det blir bara att skjuta upp problemet några år. Fler bilar = mer utsläpp. Det finns bättre sätt och lösa framkomligheten och köerna. Vägverket kan ju plocka fram de andra två förslagen som de slängde i soporna. Hur svårt är det att använda sig av kollektivtrafiken? Nä förbifart sthlm kan ni fan lägga ner. Allvarligt!!

2008-11-23 @ 15:47:02
Postat av: Martina

Kom på en sak till som jag gärna vill tillägga. Har funderat lite på det. De vill dels även använda förbifarten att exploatera nya och orörda områden. Allvarligt!! Vill vi lägga vägar genom naturresarvat? Skövla mer skog för att bygga butiker mm Lägga väg genom nattruresarvat. Herr Generaldirektör vägverket kanske kan tjäna en hacka på vidare exploatering? Kanske kanske..

2008-11-23 @ 15:59:40
Postat av: satmaran

En stad som växer innebär fler köpcenter, bostadsområden samt industrier osv. Där det finns människor behövs också transporter av olika slag. Självklart skall all exploatering ske med största hänsyn till naturen. Vi behöver förbifart Sthlm på gott och ont. Våra nya medborgare måste få plats någonstans.

2008-11-24 @ 01:49:11
Postat av: Ingrid Bergenudd

Inget ont om taxichaufförer m.fl., men vad ska vi ha forskare till om vi inte tror på dem ? Och oftast ska väl budbilar etc. på ärenden inom staden ? Jag tvivlar inte alls på att de upplever trängsel och tycker att vägarna i första hand ska reserveras för dem som verkligen behöver använda dem. Kombinationsalternativet eller Diagonal Ulvsunda skulle underlätta för dem som rör sig i Stockholms centrala delar.

2008-12-02 @ 20:13:05
URL: http://grimstaskogen.blogs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.