Ein Volk, Ein Upphofsreich, Ein Bard!

Igår kom de ut, de 37 stjärnorna, som är för IPRED-lagen. Det tog inte lång tid innan det kom fram att Niklas Strömstedt hade massor av fildelat upphovsskyddat material på sin blogg. Sen meddelar Eva Dahlgren att hon är ett stort fan av fildelning. Och idag meddelar Jill Johnson att det är bra att fildelare får en markering. Och kakor får man ju inte ta, säger Jill. Ja jösses!
Vad tror dessa naiva artister egentligen? Förstår det inte vilket monster de vill släppa lös? Vilken värld lever de i?
När herr och fru Svensson öppnar posten en dag med en stämning på 30000 kronor för att deras dotter laddat ner några låtar, lär de knappast se det som en markering.
IFPI vet iallafall vad de kommer göra:
"–Vi kommer naturligtvis att testa den nya lagstiftningen. Vi börjar i toppen, med de stora fildelarna. Men även nedladdning av till exempel fyra Abba-låtar är ju olagligt, och jag tänker inte sitta i media och lova att vi inte kommer att gå efter personer som fildelar även i mindre utsträckning, säger Lars Gustafsson, vd för Ifpi."

Att Björn Ranelid skrivit på blir man ju inte ett dugg förvånad över, härom veckan såg han sig ju mer värd än fotbollsproffsen. Enligt honom själv har hans böcker omsatt totalt över 50 miljoner.
Per Gessle hade inkomster på nästan 13 miljoner 2007, samma år hade Per en skattepliktig förmögenhet på över 50 miljoner. Vill han påstå att det går någon nöd på honom? Med lite fantasi skulle han kunna göra massor av bra tjänster till bra pris på Internet för de pengarna. Tjänster som naturligtvis skulle ge honom nytt klirr i kassan.

Men nu finns det ju en klubb för alla dessa bakåtsträvande stjärnor. Klubben är en skyddad verkstad med namnet Liberati och är namnet till trots allt annat än liberalt. Där torde alla de 37 som var med på listan kunna bli handplockade hedersmedlemmar, förenade av den självutnämda envåldshärskaren. Ein Volk, Ein Upphofsreich, Ein Bard!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Patrik

Jag är själv intresserad av konst, kultur, kreativitet, jag hatar och avskyr det dom där i dom "37:s klubb" försöker göra med och mot sin samtid. Så därför har jag tagit fram en liten kampanjaffisch. Vi kan kalla den "37 kreatörer".

Här kan man se hur den ser ut

http://blogg.idg.se/freethinking/entry.jsp?messid=6227

Här nedan kan man ladda ner en högupplöst version (A3-format, 300dpi, tiff) lämplig för tryck, plansch, affischering mmhttp://thepiratebay.org/torrent/4508519/37kreatorer

2008-11-15 @ 13:09:21
URL: http://blogg.idg.se/free_thinking

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.