Det är bara att lägga ner!

Filmskaparnas brev till alliansens Fredrik, Maud, Jan och Göran var på förvånande låg nivå. Men precis som ni själva skriver så klarar ni inte av att producera film, så lägg ner. Ni skriver att filmen har kostat  28 miljoner. Hos Rick Falkvinge kan jag läsa att 10,5 miljoner av de 28 miljonerna kommer från skattebetalarna. Vad får skattebetalarna för det? Varenda svensk skattebetalare har ju redan betalat för att se filmen.

Jag är väl dum men jag trodde faktiskt att den del av våra skattepengar som gick till kultur också gav oss skattebetalare något tillbaka. Att våra skattepengar var ämnade till giriga filmproducenters feta plånböcker hade jag faktiskt ingen aning om. Att våra politiker ens funderar på att införa en lag som ger dessa filmproducenter rätten att skicka ut krav och hotbrev om vi fildelar något vi redan betalat för är ju helt orimligt. Det skulle vara ett fruktansvärt svek mot oss svenska medborgare om Ipred-lagen träder i kraft.

Kan det vara så att problemet är att filmskaparna får bidrag? Hur hade de gjort om de inte fått bidragen? Hade de fått tänka om i sitt sätt att skapa, producera, marknadsföra och sälja sig? Eller hade de helt enkelt inte producerat en olönsam film? Det måste vara något fel om man inte i en privat filmindustri kan producera en film utan skattepengar. Det är nog hög tid att tänka om tror jag. Att påstå att lönsamheten står och faller med fildelning är bara ynkligt. Bort med gamla trötta bidragstagande producenter. Om de försvinner lär nog nytänkande kreativa producenter ta deras plats. Filmen kommer inte dö!

Nu har våra politiker beslutat att skjuta på Ipred-lagförslaget eftersom de inom alliansen inte är överens. Men vi får inte sluta protestera för det. Kämpa på! Här finns tips: stoppaIPRED.nu

Jag instämmer även med musikern Jonas Almquist, The Leather Nun:
"IPRED är en intressant fråga som handlar om skivbolagens rätt att jaga fildelare, inte upphovsrätt."


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Vilken hycklar marknad.Vi betalar alltså för filmerna5 ggr nu.En gång via analoga licensens bandbreddsrättigheter för sändingarna som inte ens existerar längre.En gång genom dom digitala kanalerna.En gång genom bredbansräkningen.En gång genom skattepangarna.Och nu för producenternas feta plånböcker.Det är som man alltid vetat filmbranshen är en maffia bransh som det mesta annat.Riktigt nice skrivet ; ) Honör.

2008-11-27 @ 07:57:16
Postat av: Mike

Man bäddar för ett inbördeskrig med Ipred.Politikerna bör vara jävligt försiktga nu.Det är gansks uppenbart vad politiker sysslar med, för att senaste åren har dom genomfört så mycket fashistiska regleringar att folk har börjat genomskåda hela teatern.Skulle ta mig i akt om jag vore dom.Det ser ju inte heller mycket bättre ut när man som justitieminster begår justitiemord till förmån till några utländska intressenter och på dess räkning kriminalisera sin ege befolkning.Våra politiker verkar vara mera intresserade av att kontrollera oss tömma våra fickor och skuldsätta oss än något annat.Man kan ju verkligen fråga sig vems demokrati dom följer och för vem den gäller.

Därigenom kan man ju ochså ifrågasätta vad lagen igentligen är.Regeringen = Ett stort skämt. Byggnader packade med känslolösa stofiler utan någon som helst sinne för logik och hur man tillfredställer sin egen befolkning.För mycket byåkrati är ett ecken på korruption.Svensk korruption = Trolöshet mot huvudman = Regeringen = Landsförräderi.

2008-11-27 @ 08:03:59
Postat av: satmaran

Mike: tack för honören!

2008-11-27 @ 16:38:44
Postat av: Martin

Jag säger som deras kompisar sa på 70-talet.

...-"Jack the ripper, det går en mördare lös.."

Var hela 68-generationen i Sverige bara en välplanerad publicity-stunt?

Ipredlagarnas förespråkare är de skummmaste någonsin.

Skummare än Sverigedemokrater...Vad gick fel?

2008-11-27 @ 18:10:50
Postat av: Marcus Fridholm

Har du stängt av trackback?Jag har iaf länkat till dig i inlägget http://fridholm.net/2008/11/27/komplext-och-enkelt/

2008-11-28 @ 00:39:45
URL: http://fridholm.net
Postat av: satmaran

Jag kollar.

Tack för länkning!

2008-11-28 @ 08:45:02
Postat av: matilda

heej :) kollla gärna in och kommentera min blogg! ;):) (eller följ/prenummerera på den) :)

2008-11-28 @ 09:37:02
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: mohammed allah

Hej!

Vill bara informera om att den Bästa mohammed T-shirt konsten e Svensk. Den e skapad av Svenskar och Persier mot islam kolla och läs info på, http://www.mohammedt-shirt.com

Översätt inte.

2008-12-22 @ 18:01:45
URL: http://www.mohammedt-shirt.com
Postat av: moncler

Att påstå att lönsamheten står och faller med fildelning är bara ynkligt. Bort med gamla trötta bidragstagande producenter. Om de försvinner lär nog nytänkande kreativa producenter ta deras plats. Filmen kommer inte dö!2010-11-05 @ 05:29:07
URL: http://www.moncler4sale.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.