Bo Rothstein skämtar bara

Man kan väl inte vara professor i stasvetenskap som Bo Rothstein och gå ut och generalisera som han gör? Att likna bloggandet vid en kloakbrunn som är ett hot mot demokratin och sedan bli förvånad när man får kritik för det. Nja, jag tror professorn skämtar. Att våra makthavare får en och annan känga, det hör till demokratin. Att folk yttrar sig är bra. Att folk yttrar sig mot professorns påståenden är särskilt bra.

Ur SvD kan jag läsa följande från Bo Rothstein: " – Ja, jag är förvånad över hur så många kända debattörer sällar sig till fel sida"
Även en professor vet väl att det inte blir en debatt om alla står på samma sida, så det stärker ytterligare min tes om att professorn bara skämtar. Inte ens en professor kan väl tro att alla skulle stå på hans sida, eller kan han det?

Är det jag som har fel?


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Bloggaren KAS

Klart du har fel du är väl inte professor.

Du skriver "Att folk yttrar sig mot professorns påståenden är särskilt bra" vad tror du kloakbloggare, tror du verkligen att vanligt folk har rätt att opponera mot en professor? ;)

2008-11-19 @ 09:52:08
URL: http://bloggarna.se
Postat av: Jan Hellström

Ja

2008-11-19 @ 10:30:45
Postat av: Steve Lando

ja, eftersom hans argumentering samt understödjande metadoik är på samma nivå som de bloggosfäriska element han propagerar emot så får man nog anta att hans yttranden skall tas med en mycket stor skopa salt.Någon intellektuell, vetenskaplig, filosofisk-samhällsvetenskaplig, tyng bör man inte lägga på dessa hans nu aktuella demokratispörjande ord.D.v.s. oavsett om han skämtar eller ej, så är det ett skämt:)

2008-11-19 @ 10:48:24
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Andreas

Han skulle lika väl kunna tala om "journalister" som en enhet, eller "kulturarbetare" där han i grunden menar elaka standup-komiker men med generaliseringen råkar få med alla skådespelare och TV-personligheter också, liksom musiker och teaterfolk. Bloggare är kanske inte en representativ grupp av befolkningen, men det är en såpass omfattande variation som ryms i benämningen att den som generaliserar och pekar ut de fulare sidorna utan att ta hänsyn till de finare sidorna, onekligen kommer att ses som både ignorant och oförskämd.Jag gillar Bo vanligtvis, han har gjort många kloka saker. Men här var han förmodligen lite för snabb, och det går inte att backa när man har doppat tån i "kloaken". Fråga bloggsörja-tjejen, som insåg sitt misstag och ändå är dumförklarad.Vakna Bo, se ljuspunkterna också! Bara för att 10% av befolkningen är kriminell, narcissiststörd, empatilös eller allmänt odräglig så ska man inte ignorera det faktum att det finns många vettiga människor bland den del som inte hör till "kloaken"!

2008-11-19 @ 11:38:10
Postat av: surgubben

Nej, det är inget skämt. Läs gärna min högst vetenskapliga och filosofiska analys. Nu ska jag googla efter hur man köper en professorstitel billigast.

2008-11-19 @ 14:33:42
URL: http://www.surgubben.com/
Postat av: satmaran

Ett helt gäng kloka kommentarer.

Tack allihop!

2008-11-19 @ 15:00:37
Postat av: abercrombie uk

Very nice post, thank you a lot for sharing. Do you have an RSS feed I can subscribe to?

2011-07-06 @ 09:47:11
URL: http://www.abercrombieuk.uk.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.