Artister, skribenter och kreatörer MOT ipred!

Nu är det ju inte dagens nyhet, utan den är från igår, men det är förmodligen de 100 kreativa personerna som skrivit under gårdagens artikel som kommer att ta plats i kulturlivet och räknas i framtiden: Ingen piratjakt i våra artistnamn!
De är inte ensamma utan fler menar att lagen inte skyddar artisterna: Jonas Almquist, The Leather Nun, är en av dem och menar att lagen bara är till för skivbolagen. Det är intressant att se att de som är mot ipred-lagen hör hemma i den nytänkande nätgenerationen. Lagar vi stiftar nu borde ju skydda oss i framtiden, här känns det som att ipred-lagen och tiden haltar kraftigt i otakt.

Madeleine Sjöstedt(fp), kulturborgarråd, anser även hon att framtiden är fildelarnas, att vi måste bejaka möjligheterna som nätet ger: "Det vore helt fel att försvara den bransch som nu är på väg ut, i stället för att finna lagstiftning för den bransch som är på väg att skapas. Politiken måste våga se ett par decennier framåt."
Jag tycker Madeleine har alldeles rätt!

Beatrice Ask däremot ger jag inte mycket för. Om skiv/filmindustrins "små" kravbrev säger hon: "Men lagen ger skivbolag och andra en möjlighet att kontakta en person som de har fått id på och säga: Vi har förstått att du använder vårt material, och därför föreslår vi att vi kommer överens om en ersättning. Det öppnar för en dialog, diskussion och en överenskommelse mellan kunder och producenter. Det tror jag är bra."
Det tror Beatrice ja! Jag tror att Beatrice har noll koll på verkligheten. Någon diskussion lär det knappast bli tal om, det blir att slanta upp pengar för dem som får kravbreven, inget annat. Våra politiker verkar inte ha koll på sin IT-avdelning heller. Läs skrämmande information om hur IT-säkerheten fungerar i riksdagen hos Rick Falkvinge, hos Rick ser jag förövrigt att fler har reagerat över samma stycke i Beatrices uttalande som jag gjort.

Även de unga politikerna är mot ipred-lagen. Vågar vi hoppas på dem? Personligen tycker jag att det är tråkigt att det tycks vara en generationsfråga. Men tiden har sannerligen sprungit från många av våra politiker. Nu finns det som tur är även politiker i riksdagen som är med sin tid. Karl Sigfrid(m) är en av dem, SR Ekot: "Karl Sigfrid är den moderat i riksdagen som tydligast visat sitt ogillande mot det kommande förslaget om fildelning. Han och andra kritiska moderater menar att Sverige har gått längre än vad EU kräver när det gäller möjligheten att komma åt den olagliga nedladdningen och delningen av filmer och musik på internet."
Jag kom på att Karls Sigfrid är förhållandevis ung han också. Allt har naturligtvis inte med ålder att göra, men när man är ung utvecklas man och det finns många som är "unga" hela livet därför att de inte stannar upp.
Expressen har en topplista på inflytelserika bloggare, jag tror att samtliga på listan är mogna men de är med sin tid och har inte stannat upp i utvecklingen. Det är därför de är populära. GRATTIS till er alla på listan! Det var kul att se att just ni finns med där.
Läs även Expressens artikel: Bloggarna kan avgöra nästa val.

Det som är bra med nätet och framförallt bloggar är att man slipper allt ytligt, som tyvärr annars räknas. T.ex. om någon är lång eller kort, tjock eller smal, gammal eller ung, rik eller fattig, frisk eller sjuk, vit eller svart, kvinna eller man, röd eller blå osv. På nätet är det innehållet i bloggar som räknas. Alla kan vara med på lika villkor. Förvisso finns det de som är bättre på ordvrängeri än andra, men det är inte alltid de som uppmärksammas mest eftersom innehållet också har betydelse. Jag tycker det är härligt! Jag är bara ledsen över att jag inte hinner läsa fler intressanta bloggar än jag gör.

Ovan skulle min blogg ha slutat. Men jag upptäckte precis det här blogginlägget av Ankersjö:
"Jag hoppas att Piratpartiet stannar utanför riksdagen. Det är inget personligt. Jag tror bara att det är dåligt för demokratin om ett parti som tagit sig till makten på fildelningsfrågan ska besluta om och göra upp om A-kassa, krispaket, skatter, utrikespolitik och klimatfrågor. Jag har ingen aning om hur de skulle rösta i dessa frågor. Inte de själva heller antagligen. Å andra sidan skulle de kanske vara nyttiga för att få de traditionella partierna att förstå vad som funkar och inte när det gäller politisk reglering av internet och teknik. För där är vi inte idag."
Vad jag blir trött på folk som tror sig veta bättre än andra!  Nu har Piratpartiet aldrig påstått att de är ett heltäckande parti, men med tanke på hur vi sett hur många riksdagsledamöter röstat i många frågor undrar jag om de har bättre koll.
Och hur ser Ankersjö på demokratin kan man undra? Att traditionella partier som hans eget inte kan tekniken som lagarna ska reglera behöver väl inte nödvändigtvis betyda att man ska frysa ut de partier som förstår?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Gubben

Låt oss hoppas att det politiska system vi ändå har, var och en må tycka det är bra eller dåligt, ändå fungerar och att några få högljudda bloggare inte tillåts kortsluta det demokratiska systemet.

"Bloggmaffian" är högröstad men är den representativ för fler än sig själv? Helt klart är att ingen valt dem att representera någon!

2008-11-22 @ 22:51:57
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: JET

"Den här bloggen av Ankersjö". Du menar förmodligen "Det här (blogg)inlägget av Ankersjö", eftersom du länkar till ett individuellt inlägg och inte själva bloggen. Terminologi är viktigt.

2008-11-22 @ 23:29:53
Postat av: Per Ankersjö

Hej!Jag tycker att du vantolkar mitt blogginlägg. Min poäng är att självmål från de traditionella partierna såsom IPRED gör att Piratpartiet vinner mark. Därför är det dags att börja granska och diskutera deras politik. Jag skriver också att de är nyttiga för att de får andra partier att skärpa sig i deras frågor (åtminstone hoppas jag det).Sedan ser jag problemet att en liberal som röstar på PP för att man exempelvis gillar deras inställning till fildelning riskerar att samtidigt rösta för massiva skattehöjningar, stopp för valfriheten och kanske Lars Ohly som finansminister. Allt enligt deras vågmästarstrategi.

2008-11-23 @ 10:20:06
URL: http://perankersjo.blogspot.com
Postat av: bjorn

http://www.algonet.se/~hogman/militaria.htm

2008-11-23 @ 10:33:38
Postat av: satmaran

Per Ankersjö:

Problemet är även omvänt. Om jag röstar på Centerpartiet för att jag t.ex. gillar deras inställning till skatter riskerar jag att få ett övervakningssamhälle och min integritet hotad.

Frågan är om systemet med heltäckande traditionella partier som tror de bäst på alla punkter är det rätta?

2008-11-23 @ 11:26:41
Postat av: satmaran

JET: du har rätt, tack för rättningen!

jag ändrar nu.

2008-11-23 @ 11:30:23
Postat av: C Programming Tutorial

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thank you so much.

2011-01-14 @ 03:33:35
URL: http://www.cprogrammingtutorial.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.