MASSMEDIAS SVEK MOT SVENSKA FOLKET

Det är inte bara massmedias svek utan ett svek från våra politiker. Jag har som test i min omgivning frågat folk vad de tycker om FRA-förslaget som ska klubbas igenom den 17 juni. Jag tror jag vågar påstå att 95% av dem inte känner till lagförslaget. När jag förklarar att FRA kommer lagra deras telefonsamtal, email och övrig internetaktivitet finns det ingen som tycker det är bra. Ställer man frågan rakt ut: "Är det rätt att FRA lagrar dina privata email och privata mobila samtal i sin jättedatabas?" Då bli svaret: "NEJ" Hundraprocentigt!

Jag har senaste veckan då jag åkt taxi frågat förarna om de känner till FRA-förslaget och märkligt nog har de jag frågat inte haft en aning om det. Taxichaufförer vet annars väldigt mycket om det mesta men FRA-förslaget verkar de inte känna till. Även på min arbetsplats och omgivning är det väldigt få som förstår vad det handlar om. Om de nu känner till något överhuvudtaget.

Att opinionen mot FRA-förslaget inte är större än vad den är kan bara tolkas som att: Medborgarna i Sverige INTE vet om att de håller på att mista sitt privatliv och sin integritet. De vet INTE om att vår regering just nu är beredda att klubba igenom en lag som är i strid mot våra grundlagar och EU:s grundlagar. Det är svårt att tro att detta kan vara möjligt, men så ÄR det.

VAR är alla journalister som tycker om att gräva dynga?
Jag hade varit väldigt tacksam om journalister som annars skriver feta rubriker om vad våra politiker gör med våra skattepengar även engagerade sig i denna fråga FÖR här finns mycket dynga att gräva fram!
Jag är övertygad om att dessa miljarders miljarder detta kommer kosta om det klubbas i en framtid visar sig vara totalt bortkastade skattepengar. Syftet är att skydda oss mot YTTRE HOT men det kommer visa sig att de som ev. skulle kunna utgöra ett hot finner en annan väg än via FRA:s svindyra datorer. De kommer gå rätt över gränsen fysiskt eller krypterat via telefon och Internet. Har några journalister överhuvudtaget kollat med våra Internet- och teleoperatörer? Jag skulle inte bli ett dugg förvånad över om det kom fram att detta förslag inte fungerar i praktiken. Operatörerna har nog redan planerat för att sadla om till kryptering för att vara konkurrenskraftiga utanför vår Svenska Mur även i framtiden.

På FRA:s hemsida kan man läsa följande: Ett allvarligt hot som vuxit på senare år är IT-attacker av olika slag mot samhällsviktiga system. FRA har här en viktig uppgift i Sveriges "cyberförsvar". Vad dessa IT-attacker är verkar iallafall jag ha missat. Om de hoten nu är så farliga, varför känner inte massmedia till det heller?

Men om FRA bara ska avlyssna HUR ska de då hindra ett sådant hot? "Se där kommer en attack via nätet, jahaja, bäst vi anmäler det till någon." Dvs OM det skulle komma en attack så lär den ju komma plötsligt och utan avisering och HUR ska vi då hindra den? Men den största frågan är nog VARFÖR någon skulle göra en sådan attack och mot vad? En IT-attack t.ex en DDOS skulle dessutom vara mycket kraftfullare om den gjordes inifrån landet pga all bandbredd som krävs för att attacken ska vara kännbar.

Det här förslaget kan INTE skydda oss mot några yttre hot, endast kontrollera medborgare på medborgarnas bekostnad.

Det är skrämmande att massmedia inte har gjort någon journalistisk undersökning i ärendet för då hade vi nog sett feta rubriker om vilket trams våra politker lägger ner våra skattepengar på. Att vår massmedia inte har gått ut med detta grundar sig nog bara på deras dåliga kunskaper i frågan. Idag är det ju populärt att kopiera vad någon annan har skrivit. Tittar man i flera tidningar får man läsa exakt samma rader från en ursprunglig källa.

Detsamma gäller våra folkvalda politiker. De kommer att trycka på JA-knappen utan att veta vad de röstar igenom utan följer sitt parti istället för folket. Dessa marionetter önskar jag att man slapp på så pass viktiga positioner.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Gustav

Delar din frustration, men om jag får leka besserwisser en stund, så skulle jag vilja göra några förtydliganden:1) FRA kommer knappast kunna lagra alla telefonsamtal. Varken lagen eller deras egna resurser lär kunna möjliggöra det. Tänk dig själv. Däremot kommer all trafik att <b>filtreras</b>, vilket är illa nog. Detta är ett gigantiskt integritetsintrång. FRA ges också möjlighet att lagra alla <b>trafikuppgifter</b> för framtida bruk.2)Lagrådet har godkänt förslaget och menar att det står i överensstämmelse med Europakonventionen. Detta därför att det finns tydliga avgränsningar som "yttre hot", "utländska förhållanden", tillståndsgivning och efterkontroll.3) "miljarders miljarder" - Nja. FRA:s budget är på 500 miljoner årligen. Man får totalt 200 miljoner extra under fem år för att implementera kabelinhämtningen.

2008-06-07 @ 19:39:30
Postat av: Jonas Nyman

"När jag förklarar att FRA kommer lagra deras telefonsamtal, email och övrig internetaktivitet finns det ingen som tycker det är bra."Det är fel. FRA kommer inte att lagra någon trafik. (Du kanske blandar ihop det med det lika vidriga datalagringsdirektivet och IPRED2?)I övrigt är det bra!

2008-06-08 @ 02:10:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.