LEVE INTERNET OCH FILDELNING!

Jag laddar inte hem musik och film från nätet som ni nu kanske tror. Det innebär inte att jag försöker vara en rentmjölipåsenmedborgare för jag har som ung spelat in musik från radion, likaså videokopierat film från TV:n vilket är fullt jämförbart med dagens fildelning på nätet. Men det som är så fantastiskt med Internet är att allt finns där. Och så borde det förbli. Fritt och till för alla. Jag kan inte komma på något mer kreativt och folkbildande än Internet.

Via nätet kan man få kontakt med människor över hela vår glob. Den unga generationen som t.ex mina barn har vänner i flera världsdelar. Två av mina barn som nu är vuxna har via nätet lärt sig tala Japanska, inte bara tala utan även läsa och skriva. Redan i tonåren övergav de vår Svenska Television likaså Hollywoods filmindustri för det fanns så mycket mer spännande som lockade dem i bl.a Asien. De surfade runt och upptäckte Japan och var tvugna att lära sig språket för att kunna ta till sig allt landet hade att erbjuda. På nätet har de även kommit i kontakt med andra med samma intresse och nu gjort ett par resor till Japan. De har även lärt sig att det som vi tycker är rätt och normgivande inte gäller överallt, vår historia och kultur är olika.

I Japan fungerar ungdomar som här och söker kontakt med oss i väst. Engelskan är dålig hos Japanerna och inte alls så utbredd bland befolkningen som man skulle kunna tro, men med Internet så ändras även det. Med mina barns intresse för Japan har de även fått kontakt med t.ex en ung man i Mexiko. Denna unge man var på besök här i Sverige för ett par år sedan. Det finns många minnen han bär med sig efter sitt besök här t.ex hur handikappanpassat vårt svenska samhälle är, i Mexiko har handikappade inte fått den platsen i samhället ännu. I Sverige har vi även respekt för homosexuella och de kan öppet visa vilka de är här medan vår unge Mexikans mor skulle göra korstecknet och gå ett varv runt kvarteret om hon såg några homosexuella.

I en chat-kanal dök det upp en ung man från Pakistan en dag. Han hade stått och köat i timmar utanför Internet-Cafet för där han bor har ingen Internet hemma. Många på hans ort är arbetslösa. Han har blivit en återkommande gäst i denna kanal och mycket av hans Internetdisponibla tid går åt till att fråga alla i kanalen hur de mår, inte bara hur de mår utan hur deras familj mår och vad de gör osv. Så gör man i Pakistan och detta har lärt honom mycket om oss i väst samtidigt som mina barn lärt sig mycket om Pakistan.
Internet är vår tids största kunskapsbank. Alla kontakter som knyts ökar förståelsen för människor, kultur och mycket annat.

FRA-lagen skulle hämma många viktiga kontakter som ovan, för statlig kontroll leder till självcensur. Vet man att mail, chat och surfarande kontrolleras har man DET alltid i bakhuvudet i det man skriver och i varje ny kontakt. Jag vill inte tänka på vad det skulle innebära i min familjs kontakt med omvärlden.
I min familj har vi aldrig varit så eniga i någon fråga som FRA-förslaget, avskyn mot förslaget är vi 100 % eniga om.

Det är med glädje jag nu kan se att massmedia vaknat i ELFTE TIMMEN.
Den opinion som rasar mot förslaget har minst sagt varit en bloggbävning. Folk runtomkring mig som jag tidigare talat med och som tidigare inte förstått vad det handlat om börjar nu förstå och det känns så JÄVLA BRA!
Nu är vi snart där och om våra politiker följer sitt innersta på onsdag så kan det bara bli ett NEJ. Politiker: Följ er inre röst så kommer ni bli hjältar hos hela svenska folket. Det måste betyda mer än en partilinje, eller hur? Det kommer ju fler val...

Själv gjorde jag några bloggar om FRA-eländet men insåg att många andra gjorde det så mycket bättre :-)
Det finns några hjältar i denna kamp som jag länge följt. Jag vill ge ER ett stort tack oavsett hur det nu än går i omröstningen. Jag beundrar verkligen ert arbete. Ni har dragit ett tungt lass!

Oscar Swartz
Rickard Falkvinge
Christian Engström
Opassande, Emma
Anna Troberg

En härlig kille som började tvivla på sig själv och undra om han var knäpp i kampen mot FRA-förslaget eftersom massmedia inte vaknade: drf.teflonminne

Och i slutspurten kom även Dyslesbisk tillsammans med Mattias Svensson med denna tårsöta YouTubesnutt.

Samt alla här som jag inte nämt men ändå inte glömt. Fan va NI är bra allihop!

Nu håller jag tummarna!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Dantes Inferno

Konstigt ... aldrig någon som laddar hem film och musik men dom vet alla att så många andra gör det.Hur går detta ihop ... !?.

2008-06-17 @ 07:30:32
Postat av: satmaran

Alla som jag vet tankar erkänner att dom gör det. Det jag ville påvisa är att även jag som inte tankar tycker det är bra att möjligheten finns.

2008-06-17 @ 08:16:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.