LÖGN, LÖGN OCH ÅTER LÖGN!

Hela hanteringen från politikerna angående FRA-lagen bygger på en massa lögner. Nu ska lagen göras om med lite pottpuri av torkade blommor för att få det att lukta mindre illa men som inte förändrar någonting. DET LUKTAR ILLA! Svenska folket kommer likförbannat bli av med sitt privatliv och sin personliga integritet. Tror någon att FRA:s svindyra datorer kommer att se "titta där kommer ett mejl från Svensson ajabaja det läser vi inte", naturligtvis tror vi inte det. Allt som går i kabel genom Sverige och kopplas til FRA kommer kopieras, fattar inte våra politiker det? Man kan inte få det ogjort efteråt. Så vad nu DataInspektionen efteråt ska kunna kontrollera begriper jag inte.
Och det där med yttre hot, nä det tror vi inte heller på. Det har bara kommit en massa dåliga lögner om varför vi ska kablas in i FRA:s dator. Det håller INTE!

Kan det ha något med detta att göra?
Här finns ordet hot med iallafall:
http://www.regeringen.se/sb/d/8663/a/80486

Och isåfall får Sverige något bidrag från USA för sin satsning i FRA?
Här finns tydligen pengar att hämta för staten:
http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article42632.ece

Eller är Ryssland mål för spaning?
Det står det här:
http://www.idg.se/2.1085/1.168493

I Sverige säljer man inte information men det gör man i USA enligt denna artikel:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=514927
I och med samarbetet med Sverige, kommer nu även svensk information att säljas till samma köpare?

Om det nu är så bra med spaning för vår säkerhet varför stoppade inte USA:s motsvarande megadator 9/11-terroristerna?:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Echelon_%28data%29

Frågorna blir bara fler och fler.

Försvarunderättelseverksamhet:
1 § Försvarsunderrättelseverksamhet skall bedrivas till stöd för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot landet.
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=2000:130

Alltså utrikespolitik står först så jag undrar var är Carl Bildt?
Just nu behandlas en fråga som rör vår utrikespolitik och som berör hela svenska folket. Borde inte han varit med i debatten? Tydligen trodde regeringen att han var här:
http://www.regeringen.se/sb/d/7409/a/106587
men enligt DN var det här han var:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=776552&rss=1399

Tydligen skulle han prata om Afrika...borde han inte berättat om vad som ska hända HÄR, för enligt artikeln är mötet till för inbjudna personer att ge sin syn på världsutvecklingen. Att vi i Sverige är beredda att bryta mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter samt både mot våra egna och EU:s lagar borde väl vara något att berätta om. Detta i ett demokratiskt land.
Det borde ju vara en världsnyhet som står på varenda löpsedel.

Förutom att Bildt hållt sig undan har det även varit tyst från våra andra partiledare i frågan och vår stadsminister är på fotboll.
Och i riksdagen utspelas just nu ett spektakel som mer hör hemma på en cirkus.
Det här är fanimej inte klokt!
VEM FAN LEDER CIRKUSEN?

Shit!!! Jag blev precis av med mitt privatliv!
LÖGNEN VANN fick jag just veta...en lögn kan väl inte bli en lag?
Lagen måste ju ogiltigförklaras...Europadomstolen? Polisen? Vad gör man???


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

LEVE INTERNET OCH FILDELNING!

Jag laddar inte hem musik och film från nätet som ni nu kanske tror. Det innebär inte att jag försöker vara en rentmjölipåsenmedborgare för jag har som ung spelat in musik från radion, likaså videokopierat film från TV:n vilket är fullt jämförbart med dagens fildelning på nätet. Men det som är så fantastiskt med Internet är att allt finns där. Och så borde det förbli. Fritt och till för alla. Jag kan inte komma på något mer kreativt och folkbildande än Internet.

Via nätet kan man få kontakt med människor över hela vår glob. Den unga generationen som t.ex mina barn har vänner i flera världsdelar. Två av mina barn som nu är vuxna har via nätet lärt sig tala Japanska, inte bara tala utan även läsa och skriva. Redan i tonåren övergav de vår Svenska Television likaså Hollywoods filmindustri för det fanns så mycket mer spännande som lockade dem i bl.a Asien. De surfade runt och upptäckte Japan och var tvugna att lära sig språket för att kunna ta till sig allt landet hade att erbjuda. På nätet har de även kommit i kontakt med andra med samma intresse och nu gjort ett par resor till Japan. De har även lärt sig att det som vi tycker är rätt och normgivande inte gäller överallt, vår historia och kultur är olika.

I Japan fungerar ungdomar som här och söker kontakt med oss i väst. Engelskan är dålig hos Japanerna och inte alls så utbredd bland befolkningen som man skulle kunna tro, men med Internet så ändras även det. Med mina barns intresse för Japan har de även fått kontakt med t.ex en ung man i Mexiko. Denna unge man var på besök här i Sverige för ett par år sedan. Det finns många minnen han bär med sig efter sitt besök här t.ex hur handikappanpassat vårt svenska samhälle är, i Mexiko har handikappade inte fått den platsen i samhället ännu. I Sverige har vi även respekt för homosexuella och de kan öppet visa vilka de är här medan vår unge Mexikans mor skulle göra korstecknet och gå ett varv runt kvarteret om hon såg några homosexuella.

I en chat-kanal dök det upp en ung man från Pakistan en dag. Han hade stått och köat i timmar utanför Internet-Cafet för där han bor har ingen Internet hemma. Många på hans ort är arbetslösa. Han har blivit en återkommande gäst i denna kanal och mycket av hans Internetdisponibla tid går åt till att fråga alla i kanalen hur de mår, inte bara hur de mår utan hur deras familj mår och vad de gör osv. Så gör man i Pakistan och detta har lärt honom mycket om oss i väst samtidigt som mina barn lärt sig mycket om Pakistan.
Internet är vår tids största kunskapsbank. Alla kontakter som knyts ökar förståelsen för människor, kultur och mycket annat.

FRA-lagen skulle hämma många viktiga kontakter som ovan, för statlig kontroll leder till självcensur. Vet man att mail, chat och surfarande kontrolleras har man DET alltid i bakhuvudet i det man skriver och i varje ny kontakt. Jag vill inte tänka på vad det skulle innebära i min familjs kontakt med omvärlden.
I min familj har vi aldrig varit så eniga i någon fråga som FRA-förslaget, avskyn mot förslaget är vi 100 % eniga om.

Det är med glädje jag nu kan se att massmedia vaknat i ELFTE TIMMEN.
Den opinion som rasar mot förslaget har minst sagt varit en bloggbävning. Folk runtomkring mig som jag tidigare talat med och som tidigare inte förstått vad det handlat om börjar nu förstå och det känns så JÄVLA BRA!
Nu är vi snart där och om våra politiker följer sitt innersta på onsdag så kan det bara bli ett NEJ. Politiker: Följ er inre röst så kommer ni bli hjältar hos hela svenska folket. Det måste betyda mer än en partilinje, eller hur? Det kommer ju fler val...

Själv gjorde jag några bloggar om FRA-eländet men insåg att många andra gjorde det så mycket bättre :-)
Det finns några hjältar i denna kamp som jag länge följt. Jag vill ge ER ett stort tack oavsett hur det nu än går i omröstningen. Jag beundrar verkligen ert arbete. Ni har dragit ett tungt lass!

Oscar Swartz
Rickard Falkvinge
Christian Engström
Opassande, Emma
Anna Troberg

En härlig kille som började tvivla på sig själv och undra om han var knäpp i kampen mot FRA-förslaget eftersom massmedia inte vaknade: drf.teflonminne

Och i slutspurten kom även Dyslesbisk tillsammans med Mattias Svensson med denna tårsöta YouTubesnutt.

Samt alla här som jag inte nämt men ändå inte glömt. Fan va NI är bra allihop!

Nu håller jag tummarna!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

MASSMEDIAS SVEK MOT SVENSKA FOLKET

Det är inte bara massmedias svek utan ett svek från våra politiker. Jag har som test i min omgivning frågat folk vad de tycker om FRA-förslaget som ska klubbas igenom den 17 juni. Jag tror jag vågar påstå att 95% av dem inte känner till lagförslaget. När jag förklarar att FRA kommer lagra deras telefonsamtal, email och övrig internetaktivitet finns det ingen som tycker det är bra. Ställer man frågan rakt ut: "Är det rätt att FRA lagrar dina privata email och privata mobila samtal i sin jättedatabas?" Då bli svaret: "NEJ" Hundraprocentigt!

Jag har senaste veckan då jag åkt taxi frågat förarna om de känner till FRA-förslaget och märkligt nog har de jag frågat inte haft en aning om det. Taxichaufförer vet annars väldigt mycket om det mesta men FRA-förslaget verkar de inte känna till. Även på min arbetsplats och omgivning är det väldigt få som förstår vad det handlar om. Om de nu känner till något överhuvudtaget.

Att opinionen mot FRA-förslaget inte är större än vad den är kan bara tolkas som att: Medborgarna i Sverige INTE vet om att de håller på att mista sitt privatliv och sin integritet. De vet INTE om att vår regering just nu är beredda att klubba igenom en lag som är i strid mot våra grundlagar och EU:s grundlagar. Det är svårt att tro att detta kan vara möjligt, men så ÄR det.

VAR är alla journalister som tycker om att gräva dynga?
Jag hade varit väldigt tacksam om journalister som annars skriver feta rubriker om vad våra politiker gör med våra skattepengar även engagerade sig i denna fråga FÖR här finns mycket dynga att gräva fram!
Jag är övertygad om att dessa miljarders miljarder detta kommer kosta om det klubbas i en framtid visar sig vara totalt bortkastade skattepengar. Syftet är att skydda oss mot YTTRE HOT men det kommer visa sig att de som ev. skulle kunna utgöra ett hot finner en annan väg än via FRA:s svindyra datorer. De kommer gå rätt över gränsen fysiskt eller krypterat via telefon och Internet. Har några journalister överhuvudtaget kollat med våra Internet- och teleoperatörer? Jag skulle inte bli ett dugg förvånad över om det kom fram att detta förslag inte fungerar i praktiken. Operatörerna har nog redan planerat för att sadla om till kryptering för att vara konkurrenskraftiga utanför vår Svenska Mur även i framtiden.

På FRA:s hemsida kan man läsa följande: Ett allvarligt hot som vuxit på senare år är IT-attacker av olika slag mot samhällsviktiga system. FRA har här en viktig uppgift i Sveriges "cyberförsvar". Vad dessa IT-attacker är verkar iallafall jag ha missat. Om de hoten nu är så farliga, varför känner inte massmedia till det heller?

Men om FRA bara ska avlyssna HUR ska de då hindra ett sådant hot? "Se där kommer en attack via nätet, jahaja, bäst vi anmäler det till någon." Dvs OM det skulle komma en attack så lär den ju komma plötsligt och utan avisering och HUR ska vi då hindra den? Men den största frågan är nog VARFÖR någon skulle göra en sådan attack och mot vad? En IT-attack t.ex en DDOS skulle dessutom vara mycket kraftfullare om den gjordes inifrån landet pga all bandbredd som krävs för att attacken ska vara kännbar.

Det här förslaget kan INTE skydda oss mot några yttre hot, endast kontrollera medborgare på medborgarnas bekostnad.

Det är skrämmande att massmedia inte har gjort någon journalistisk undersökning i ärendet för då hade vi nog sett feta rubriker om vilket trams våra politker lägger ner våra skattepengar på. Att vår massmedia inte har gått ut med detta grundar sig nog bara på deras dåliga kunskaper i frågan. Idag är det ju populärt att kopiera vad någon annan har skrivit. Tittar man i flera tidningar får man läsa exakt samma rader från en ursprunglig källa.

Detsamma gäller våra folkvalda politiker. De kommer att trycka på JA-knappen utan att veta vad de röstar igenom utan följer sitt parti istället för folket. Dessa marionetter önskar jag att man slapp på så pass viktiga positioner.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

GÖTAPETTER FRA!

Hur har ni tänkt ro i land med FRA-förslaget?
Infrastruktur kan vara knepigt. När det gäller vår känsliga väginfrastruktur i framförallt Stockholm är det inte så svårt. Det är bara att surfa in på Google Maps för att se allt vatten, Mälaren heter det. Sen ser man motorvägen som går rätt genom stan via broarna runt Essingeöarna. Zoomar man ut lite så förstår man att all trafik som ska genom landet från norr till söder eller tvärtom går på denna motorväg. Likaså varutransporter som kommer in via Frihamnen eller Värtahamnen och ska söder om stan. Det mesta av vårt kött och grönt och många andra livsmedel finns på södra sidan t.ex i Slakthusområdet och Partihallarna. Det är mängder av transporter som går på denna motorväg. Så att räkna ut hur VIKTIG Essingeleden är kan knappast vara svårt.
MEN! Internetinfrastruktur är något helt annat.
Om jag ska skicka ett email till en vän i Göteborg och om min operatör då inte har en kabel Stockholm<->Göteborg utan istället har en kabel Stockholm<->Köpenhamn och sedan en kabel Köpenhamn<->Göteborg så passerar detta mail landets gränser. OM min operatör istället har en förbindelse direkt Stockholm<->Göteborg så tror man kanske att det inte passerar landets gränser men det kan det göra ändå. Min operatör kanske har en spamfiltertjänst i Köpenhamn så vips åker mitt mail över gränsen. Proceduren är densamma vid IP-telefoni. Det här var den enkla biten att förstå.
Det är nu vi kommer in på de känsliga bitarna och det är då man undrar hur FRA ska få ihop allt och under vilken tidsram de tror sig kunna få det. Jag hoppas FRA förstår vilken känslig infrastruktur de ska in och peta på.

Från FRA-förslaget:
6 kap.
19 a §
För att inhämtning av signaler i elektronisk form enligt lagen (2006:000) om signalspaning skall kunna ske, är operatörer som äger tråd i vilka signaler förs över Sveriges gräns skyldiga att överföra dessa till samverkanspunkter. Varje sådan operatör skall utse en eller flera samverkanspunkter och anmäla dessa till den myndighet som regeringen bestämmer.

Enligt förslaget kan man även läsa att de operatörer som äger dessa trådar som man kallar det är ca ett 10-tal.
Nu börjar det bli riktigt (o)roligt. Under dessa 10-talet operatörer ska man in och bryta upp andra underliggande operatörers vågländer som t.ex ligger i en svartfiber för att koppla dessa till en tjuvlyssningsstation. Det är inhemska men även utländska operatörer. Dvs man ska in och peta i varenda underliggande opertörs förbindelse och det är då det kan bli stora problem. Våglängder med allt vad de innefattar tekniskt är inte att leka med. För att inte tala om vilken tid detta måste ta. Samt till vilken kostnad?
Avbrott i Internettrafiken som skulle kunna uppstå pga detta tjuvlyssningskopplande skulle kunna få katastrofala följder för företag som har hela/delar av sin verksamhet på Internet samt varje medborgare som av något skäl är uppkopplad.
Det kan även handla om en svensk operatör som har en kund som är operatör i Oslo som i sin tur köper ett VLAN till Rom från vår svenske operatör. Eftersom vår svenske operatör kanske inte har en direktförbindelse Oslo-Rom utan Malmö-Rom så går denna trafik över Svenska Muren, dvs vår gräns, både in och ut, alltså 2ggr. Ska FRA tvinga en norsk operatör att lämna av till vår svenska tjuvlyssningsstation? Variationerna hur operatörerna köper, säljer, byter Internettrafik över landsgränserna är många. Och att den Svenska Muren inte skulle utgöra konkurrensproblem som man påstår i FRA-förslaget har jag svårt att tro.

Var det 55 miljarder FRA skulle få från våra skattepengar?
Sen tillkommer otroliga belopp som våra operatörer ska lägga ut för att koppla upp sig till tjuvlyssningsstationerna.
Samt alla oväntade utgifter som tillkommer som en följd av avbrott och problem som uppstår under tiden.

Det blir en dyr våldtäkt på vår personliga integritet, ett pris där offren är de som i slutändan får betala.

Läs mer i exempelvis NyTeknik eller IDGLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

RSS 2.0
.