NU GÄLLER STEG TVÅ!

Steg ETT för bloggosfären har varit att väcka folket och skapa opinion. Nu finns det varje dag massor i gammelmedia. Även politikerna har vaknat.
Tolgfors anser att alliansen redan har levererat, men det är fel, leverans sker först när Internetoperatörernas kablar kopplas in. Vilket aldrig får hända!
Men jag blir förvirrad över alla begrepp som våra politiker rör sig med, vilket får mig att undra om de förstår hur tekniken fungerar, för det är väldigt rörigt.

Expressens chatt:
Hans Levander: Hejsan! Kan du tänka dig någon form av "lightversion", korrigering av FRA?
CamillaLindberg: Smärre kosmetiska förändringar biter inte på mig. Men om vi kan ha signalspaning utan massavlyssning så ja.
Eodman: Hej, Om ni river upp lagen vad är planen för jättedatorn som är planerad att användas för avlyssningen?
CamillaLindberg: Vill du köpa den? :-) FRA har fortfarande en viktig uppgift att lyssna på radiosignaler, även om de inte är lika många.

SVT:
Maria Lundqvist-Brömster är en av de folkpartister som ångrat sig. Hon röstade ja till FRA-lagen men i dag har hon ändrat sig och går ut och kräver brottsmisstanke för att FRA ska få bedriva signalspaning i den kabelburna trafiken.Det gör även Agneta Berliner, Camilla Lindberg och Birgitta Ohlsson. Om man lägger ihop deras fyra röster med vänsterblocket i riksdagen så faller regeringens majoritet.

Idag har Ingvar Åkesson en hel artikel i SVD:
"Inhämtningen inriktades på utländsk trafik och gällde vissa utländska kontakter med Sverige och bedömdes ligga inom ramen för de regler som gällde då."
Så min fråga är: Vilka regler gäller i framtiden?
Sen var det en massa i artikeln som vi redan hört om, t.ex: terrorister, it-attacker, utländska militärer och politiker, Afganistan, massförstörelsevapen osv. Inget nytt alltså.

Jag blir livrädd när jag läser om FP-tjejernas uttalande: Det måste finnas en brottsmisstanke innan FRA får avlyssna kabelbunden kommunikation.
Det innebär att man är för att kablarna ska kopplas in men att man försöker reglera FRA:s arbete med några paragrafer på papper. Då är det ju redan kört!
Då är det bättre att vi har det som det är idag, det är faktiskt förbjudet att avlyssna oss medborgare. Dessutom är idag Internetoperatörernas kablar inte kopplade till FRA.

Jag tror att viljan är god hos FP-tjejerna och andra politiker som gjort uppror mot lagen, men jag undrar om de förstår tekniken. Det känns inte så. Det enda partiet som klart visar att de förstår tekniken är faktiskt Piratpartiet.

Steg TVÅ borde vara att förtydliga vad lagen innebär och hur tekniken fungerar, inte minst för våra folkvalda politiker.
Vill de koppla in Internetoperatörernas kablar till FRA eller inte?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Peter PC Carlsson

Det är dags för Sveriges sjunde folkomröstning, denna gång om avlyssning, FRA.Jag har lagt upp alla riksdagsledamöter och regeingen på min blogg. Mitt syfte är att initiera en folkomröstning om FRA (Naivt- javisst, men det är ändå mitt mål).Stöd initiativet, gå in, skriv under och länka gärna.

Peter PC Carlsson

2008-07-19 @ 20:49:21
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Katta

Tolgfors har rätt - alliansen har levererat. Det gjorde de genom riksdagsbeslutet. Men goda leverantörer byter, utan kostnad, om de levererat fel - något alliansen gjort vad gäller FRA.

2008-07-20 @ 00:03:19
Postat av: Anonym

Jag tror inte att kablarna måste stoppas in för att FRA eller någon annan myndighet ska få avlyssa vid misstanke om brott. Det handlar då inte om den tekniska massavlyssning som lagen möjliggör utan om avlyssning av enskilda individer.Vi behöver varken ny lag eller nya inkopplingar för dylik avlyssning. Det förekommer redan idag och är också reglerat i lag.Min slutsats är att FRA-lagen därför helt måste skrotas. Det ska inte ske någon massavlyssning. Punkt slut.

2008-07-20 @ 10:15:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.