En äckeltants bekännelse!

knuff hittade jag artikeln om Jessica och Clive som valt att gå ut i massmedia om sitt förhållande. Jag misstänker att de med detta vill få stopp på fördomsfulla människors åsikter.

Och de fördomsfulla tycks vara många, här är några kommentarer från deras bloggar:
"Kärleken har ingen ålder sägs det ju. Och en viss åldersskillnad gör kanske inget, men detta är bara äckligt!", "När är kärlek förresten ett uttryck för gubbsjuka? Eller ett behov av bekräftelse hos den som är den äldre? Sånt kan man fundera över en fredag i juli.", "Jag personligen tycker det är lite för stor skillnad.", "Så i mina ögon blir vuxna som utnyttjar knappt byxmyndiga barn inget annat än fullfjädrade fullblodsegoister.", "Jag är stark i min åsikt när det gäller att åldersskillnad inte spelar någon roll men när pojk/flickvännen är gammal nog att vara ens föräldrar tar det stopp.", "Nog för att jag anser mig vara fördomsfri men det här anser jag vara på gränsen.", "Jag klandrar ärligt talat inte tjejen. Hon är ung och dum och så naiv på köpet men hur tänker mannen?!", " Det känns som ordet :Snuskgubbe dyker upp i bakhuvudet när HON är 16 och HAN är 50 skiljer 34 år."

Och när jag läser Aftonbladets undersökning där över 75000 män och kvinnor deltagit ser jag att majoriteten av dem som lagt sin röst anser det ok med en ålderskillnad på upp till 15 år. Nästan var fjärde tycker att åldern inte spelar någon roll.

Med tanke på att min sambo är drygt 16 år yngre än jag, får jag väl ställa mig till de äckligas skara. Min sambo var 17 år när vi träffades första gången så han får väl stämplas som ung, dum och naiv. Trots att vårt förhållande är så "fel" har vi idag bott ihop i nästan 20 år. Håller alla "normala" förhållanden så länge? Naturligtvis inte. Hur länge ett förhållande håller har många orsaker.
I början var det många som hade synpunkter på vårt förhållande, fördomarna haglade, minst sagt. Idag hör jag sällan några kommentarer. Jag trodde att vi hade kommit längre än så här i vår acceptans av att vi alla har rätt att vara olika. Men jag har kanske fel.

Vi har mycket att vara rädda om när det gäller våra privatliv och våra mänskliga rättigheter.
Inte minst då med tanke på att denna festival fortfarande behövs så förstår jag att vi har lång väg kvar till lika rätt till kärlek. När vi väljer att skilja oss, vill andra lägga sig i det också, se DN debatt, vilken kommenterades i Expressen.

Intressant i dessa dagar är Motpol med bloggen "Kärlek är alltid kärlek" som jag tog detta utklipp från:
"Det lär dock dröja innan vi får ett samhälle där Aftonbladet inte skriver om äktenskap över generationsgränserna längre därför att den sociala acceptansen har gjort sådana nyheter ointressanta."

Detsamma lär gälla även homosexuella och andra som idag diskrimineras p.g.a religiösa eller andra fördomar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , och Intressant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.