Dagens tabbar: Lisa och Ingvar.

Lisa Bjurwald på DN.s ledare
"Det är inte ofta jag traskar runt i den särskrivande specialklass som är den svenska bloggsörjan, men när jag gör det blir jag alltid lika negativt överraskad. Först var det FRA-frågan som skulle avhandlas av tyckare som knappt kunde stava till underrättelsebehov."

Ja du Lisa, även om dina ord ovan talar för sig själv tycker jag ändå att det är tarvligt och lågt, inte minst då det kommer från en välskolad journalist. Det senare antar jag endast, för du är väl inte bara en tyckare?

Sen fortsätter du lite längre ner i artikeln med :
"Men mot all rim och reson sitter nu ett högljutt gäng flåsmoraliska gubbar av alla kön och åldrar och hetsar upp sig över ""bimbons"" fräckhet."

Jag förstår att du vill värna och stötta den unga flickan i det aktuella fallet du beskriver. Men är det rätt att göra det med samma mynt? Dessutom undrar jag faktiskt vad du menar med "gubbar av alla kön"?
Döljer sig manshat eller t.o.m. någon släng av homofobi i orden?
Likaså "åldrar", ger du unga pojkar en känga här, eller är det äldre män? Eller vad menar du? Eller är kängan helt enkelt riktad mot alla utan journalistexamen?

Jag undrar som du: "Har vi inte kommit längre än så?"

FRA-Ingvar
"JK anser att bloggen, där Alexandersson publicerade en hemlig handling från FRA, inte faller under yttrandefrihetsgrundlagen eller tryckfrihetsförordningen."( från Expressen)
Ingvar Åkesson på FRA har vimsat till det igen. Han lämnade in anmälan på fel ställe men JK var vänliga nog och lämnade över anmälan till åklarmyndigheten istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och Intressant

Ingen rök utan eld

Reinfeldt, är det på det här viset du försöker få FRA-debatten att dö ut, med hot? Det misslyckades totalt  i så fall.
FRA-Ingvars försök med JK-anmälan gav inte den effekten utan fick ny fart på glöden i motsåndet till FRA-lagen. Både i bloggosfären och övrig massmedia: DMSvD, AB, SVT m.fl.
Henrik Alexandersson(HAX) har på sin blogg bevisat att FRA spanar på just vanliga svenskar. Vi medborgare är väldigt tacksamma över att HAX bevisat vad FRA gör. Det är mycket modigt gjort av HAX!
Piratpartiet har gått ut med ett pressmeddelande om att de stödjer HAX. Bra!

Trots detta verkar inte försvarsministern Tolgfors veta vad FRA pysslar med, för han hävdar fortfarande att FRA inte spanar på enskilda svenskar. Inte minst är det  intressant att se på Creeper att HAX är kändis hos: Domstolsverket, FOI, Datainspektionen, Rikspolisstyrelsen, Försvarsstaben, Regeringskansliet, Försäkringskassan, Skatteverket, Riksdagen, FRA, Moderaterna m.fl.
Någon av ovan nämnda kan kanske informera Tolgfors om vad FRA gör.

Det ska bli intressant att se hur herrarna Tolgfors, Åkesson och Reinfeldt ska gå vidare med detta spektakel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

En äckeltants bekännelse!

knuff hittade jag artikeln om Jessica och Clive som valt att gå ut i massmedia om sitt förhållande. Jag misstänker att de med detta vill få stopp på fördomsfulla människors åsikter.

Och de fördomsfulla tycks vara många, här är några kommentarer från deras bloggar:
"Kärleken har ingen ålder sägs det ju. Och en viss åldersskillnad gör kanske inget, men detta är bara äckligt!", "När är kärlek förresten ett uttryck för gubbsjuka? Eller ett behov av bekräftelse hos den som är den äldre? Sånt kan man fundera över en fredag i juli.", "Jag personligen tycker det är lite för stor skillnad.", "Så i mina ögon blir vuxna som utnyttjar knappt byxmyndiga barn inget annat än fullfjädrade fullblodsegoister.", "Jag är stark i min åsikt när det gäller att åldersskillnad inte spelar någon roll men när pojk/flickvännen är gammal nog att vara ens föräldrar tar det stopp.", "Nog för att jag anser mig vara fördomsfri men det här anser jag vara på gränsen.", "Jag klandrar ärligt talat inte tjejen. Hon är ung och dum och så naiv på köpet men hur tänker mannen?!", " Det känns som ordet :Snuskgubbe dyker upp i bakhuvudet när HON är 16 och HAN är 50 skiljer 34 år."

Och när jag läser Aftonbladets undersökning där över 75000 män och kvinnor deltagit ser jag att majoriteten av dem som lagt sin röst anser det ok med en ålderskillnad på upp till 15 år. Nästan var fjärde tycker att åldern inte spelar någon roll.

Med tanke på att min sambo är drygt 16 år yngre än jag, får jag väl ställa mig till de äckligas skara. Min sambo var 17 år när vi träffades första gången så han får väl stämplas som ung, dum och naiv. Trots att vårt förhållande är så "fel" har vi idag bott ihop i nästan 20 år. Håller alla "normala" förhållanden så länge? Naturligtvis inte. Hur länge ett förhållande håller har många orsaker.
I början var det många som hade synpunkter på vårt förhållande, fördomarna haglade, minst sagt. Idag hör jag sällan några kommentarer. Jag trodde att vi hade kommit längre än så här i vår acceptans av att vi alla har rätt att vara olika. Men jag har kanske fel.

Vi har mycket att vara rädda om när det gäller våra privatliv och våra mänskliga rättigheter.
Inte minst då med tanke på att denna festival fortfarande behövs så förstår jag att vi har lång väg kvar till lika rätt till kärlek. När vi väljer att skilja oss, vill andra lägga sig i det också, se DN debatt, vilken kommenterades i Expressen.

Intressant i dessa dagar är Motpol med bloggen "Kärlek är alltid kärlek" som jag tog detta utklipp från:
"Det lär dock dröja innan vi får ett samhälle där Aftonbladet inte skriver om äktenskap över generationsgränserna längre därför att den sociala acceptansen har gjort sådana nyheter ointressanta."

Detsamma lär gälla även homosexuella och andra som idag diskrimineras p.g.a religiösa eller andra fördomar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , och Intressant

Var är Ingvar Åkesson?

Jag hittar inget från FRA:s Ingvar idag bland nyheterna. Men han sitter väl i fikarummet och snackar med sina jobbarkompisar. Kanske de snackar om hur FRA ska hitta detta hot i kabeln? Vi lär väl få veta det snart för karln har ju svårt att hålla tyst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

FRA-Ingvar övertygade mig precis

FRA:s Ingvar Åkesson har kommit med ett nytt svar till FP:s Birgitta Ohlsson. Om jag inte varit övertygad sen tidigare om att hela FRA ska läggas ner, så blev jag det nu. Att Ingvar ensam står och försvarar FRA-lagen har bara blivit pinsamt.

Var är alla politiker som är för FRA? Var är vår stadsminister Fredrik Reinfeldt?

Eftersom vår regering inte vill ta sitt ansvar så tycker jag vi gör som Fredrik Bynander, säkerhetspolitisk forskare vid Statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet, föreslår i sin artikel:
"Annars bör de [politikerna] utan vidare ceremonier gå FRA-lagens motståndare tillmötes och ompröva hela försvarsunderrättelsetjänstens vara eller icke vara."


Till sist vill jag rekommendera en mycket läsvärd och intressant blogg från Blogge Bloggelito idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Svenskarna kan strunta i SvD

Alla som skriver i den tidningen är kärringar mellan 50-70 år.
Och alla som uttalar sig positivt om demokrati är pojkar mellan 18-35 år
Och i de fattigaste länderna svälter man... Intressant...

Kan man generalisera så?
Naturlitvis inte!
Det var bland det dummaste jag läst på länge.
Men alla har ju rätt att uttrycka sig på Internet, vilket dock denna skribent i SvD:s nätbilaga inte tycker...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem."

GRODORNAS ÅR

2008 har utsetts till grodornas år på grund av utrotningshot. FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson spottar ut nya, vilka Birgitta Ohlsson försöker utrota.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Reinfeldt: It´s ALIVE!!!!

Bastarden har nu uppnått puberteten som Surgubben skrev om i ett mail till Moderaterna den 4 juni. Nu har bastarden vaknat och den hörs allt mer med en kraftfull röst. Även björnen i öst har vaknat och ryter. Förvisso hörs det ett och annat mummel från okunniga. But who cares!
IT´S ALIVE!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

NU GÄLLER STEG TVÅ!

Steg ETT för bloggosfären har varit att väcka folket och skapa opinion. Nu finns det varje dag massor i gammelmedia. Även politikerna har vaknat.
Tolgfors anser att alliansen redan har levererat, men det är fel, leverans sker först när Internetoperatörernas kablar kopplas in. Vilket aldrig får hända!
Men jag blir förvirrad över alla begrepp som våra politiker rör sig med, vilket får mig att undra om de förstår hur tekniken fungerar, för det är väldigt rörigt.

Expressens chatt:
Hans Levander: Hejsan! Kan du tänka dig någon form av "lightversion", korrigering av FRA?
CamillaLindberg: Smärre kosmetiska förändringar biter inte på mig. Men om vi kan ha signalspaning utan massavlyssning så ja.
Eodman: Hej, Om ni river upp lagen vad är planen för jättedatorn som är planerad att användas för avlyssningen?
CamillaLindberg: Vill du köpa den? :-) FRA har fortfarande en viktig uppgift att lyssna på radiosignaler, även om de inte är lika många.

SVT:
Maria Lundqvist-Brömster är en av de folkpartister som ångrat sig. Hon röstade ja till FRA-lagen men i dag har hon ändrat sig och går ut och kräver brottsmisstanke för att FRA ska få bedriva signalspaning i den kabelburna trafiken.Det gör även Agneta Berliner, Camilla Lindberg och Birgitta Ohlsson. Om man lägger ihop deras fyra röster med vänsterblocket i riksdagen så faller regeringens majoritet.

Idag har Ingvar Åkesson en hel artikel i SVD:
"Inhämtningen inriktades på utländsk trafik och gällde vissa utländska kontakter med Sverige och bedömdes ligga inom ramen för de regler som gällde då."
Så min fråga är: Vilka regler gäller i framtiden?
Sen var det en massa i artikeln som vi redan hört om, t.ex: terrorister, it-attacker, utländska militärer och politiker, Afganistan, massförstörelsevapen osv. Inget nytt alltså.

Jag blir livrädd när jag läser om FP-tjejernas uttalande: Det måste finnas en brottsmisstanke innan FRA får avlyssna kabelbunden kommunikation.
Det innebär att man är för att kablarna ska kopplas in men att man försöker reglera FRA:s arbete med några paragrafer på papper. Då är det ju redan kört!
Då är det bättre att vi har det som det är idag, det är faktiskt förbjudet att avlyssna oss medborgare. Dessutom är idag Internetoperatörernas kablar inte kopplade till FRA.

Jag tror att viljan är god hos FP-tjejerna och andra politiker som gjort uppror mot lagen, men jag undrar om de förstår tekniken. Det känns inte så. Det enda partiet som klart visar att de förstår tekniken är faktiskt Piratpartiet.

Steg TVÅ borde vara att förtydliga vad lagen innebär och hur tekniken fungerar, inte minst för våra folkvalda politiker.
Vill de koppla in Internetoperatörernas kablar till FRA eller inte?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

KÄPPRÄTT ÅT HELVETE

Igår kunde vi se ytterligare en undersökning, denna gång från Skop.
Moderaterna tappar mest, vilket inte är så konstigt med tanke på Fredrik Reinfeldts agerande den senaste tiden, eller snarare brist på agerande i FRA-frågan. Det är ok Fredrik, vi har förstått att du tycker det är svårt och diffust och att du, trots att opinionen mot FRA-lagen växer, väljer att under Almedalsveckan ägna nästan halva ditt tal åt pensionärerna. Trots att gasen var i botten tycks pensionärerna inte hålla med dig.

Att vår stadsminister inte går in på FRA-lagen alls straffar sig, och han får god hjälp rätt ut för stupet av vår miljöminister Andreas Carlgren . Carlgren var inte på plats alls i Almedalen trots att även miljön stod i fokus. Det är skrämmande att två så viktiga frågor som FRA och miljön totalt dissas av vår stads -och miljöminister. Men resultatet av det ser vi nu i den ena undersökningen efter den andra.

Och att det då är framför allt de unga som lämnar alliansen är inte konstigt för det är deras framtid vi skapar nu. Vem vill ha en regering som ska kontrollera våra privatliv och samtidigt inte vill tar ansvar i miljöfrågor?

Senare på dagen kom även en artikel i SVD om att man i partierna inom alliensen börjar tro att man ska förlora nästa val.
Fler ställer sig i ledet för missnöjda, företagen har även de tröttnat på Maud Olofssons malande som inte ger något.
Trots att missnöjet hos medborgarna pyr lite här och där i olika grupper så finns det en gemensam fråga som är övergripande hos alla, och det är avskyn mot FRA-lagen. När alliansen kommer tillbaka efter sommaren kommer folket stå och vänta på dem, för den här frågan kommer inte lägga sig. Även om det är Reinfeldts högsta önskan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

STIG BERGLING RINGDE RING P1

Hahahaha inte ens Bergling tror på att FRA-lagen ska fungera, han har läst på lite nu: "Det låter ju fint på pappret".
Trots allt är han för signalspaning i militärt syfte. . Men Bergling är inte dummare än att han förstår att det blir svårt att urskilja enbart militära hot med FRA-lagen. Och just militära yttre hot ändrade alliansen i det ursprunliga FRA-förslaget till bara yttre hot

Lyssna på dagens Ring P1 den bör snart ligga på hemsidan:

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?ProgramID=1120

Ring P1 Tisdag 15 Juli kl 09:20-10:00.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

SÅ OTROLIGT KORKAT!

Ur SVD idag:

Det senaste tillskottet i missnöjes­floran kallar sig piratpartiet. De drar stora växlar på den senaste tidens uppståndelse kring FRA och signalspaningen. Piratpartisterna gör anspråk på att representera ett folkligt integritets­intresse mot statsmakten. Och vissa goda liberaler är beredda att hålla med, eftersom regeringen varit ganska klantig just på den punkten.

Men tittar man närmare på piratpartisterna ser man att de inte är ett dugg representativa. Tvärtom tycks det vara ett intresseparti för medelålders män i kortärmade skjortor med datakonsultjobb och intresse för fildelningsnätverk.

Grattis. Om du är en av dem som vill att killarna på it-supporten ska få ännu större makt över din tillvaro så är piratpartiet något för dig.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1453249.svd

Hur dåligt påläst får man va?
Piratpartiet har tillsammans med bloggosfären i flera år försökt få gammelmedia att uppmärksamma just FRA-förslaget som klubbades i juni. Sophia Ahlner: byt jobb, som kvinna skäms jag över dig!

--
UPPDATERING:

Nu blir jag förvirrad. Har hon redan bytt jobb? Tidigare stod det:

Publicerad: 13 juli 2008, 04.44
Sophia Ahlner
08-13 51 53
sophia.ahlner@svd.se


och nu står det:

Publicerad: 13 juli 2008, 04.44. Senast ändrad: 13 juli 2008, 08.51
Per Gudmundson
08-13 50 00
per.gudmundson@svd.se


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

MP-MARIA UNDVEK FRÅGAN


Antagligen är nedan fråga från Anders chattens viktigaste fråga:

Anders:
Om ni inte lyckas riva upp lagen i höst och FRA får tillgång till kablarna från internetoperatörerna. Tänker ni då efter en valseger se till att kablarna kopplas ur? Och är det i så fall ett löfte till väljarna och ett krav gentemot Sossarna?
MariaWetterstra:
Det bästa är att några borgare hoppar över blockstrecket redan i höst så slipper vi det problemet.

Vad menar Maria egentligen?
Varför kan hon inte svara rent ut att kablarna ska kapas?
Detta gör att man kan anta att Maria precis som Mona fegpassar och hoppas på att inte behöva svar på just den frågan. Allt handlar ju om Internetoperatörernas kablar ska kopplas in för att avlämna en kopia i realtid på allt som passerar Sveriges gränser till FRA eller inte.
Därmed har vi ett parti som inte vill att kablarna ska kopplas och det är Piratpartiet. Antagligen vill inte Vänsterpartiet det heller eftersom Ohly har ifrågasatt Miljöpartiets och Socialdemokraternas FRA-Light. Alliansen vet vi ju redan är för.
Det ska bli intressant att se hur detta slutar.
Under tiden är jag glad över om jag slipper höra mer från Tokfors om varför vi behöver en FRA-lag. Han börjar bli en dålig kopia av Saddams Informationsminister. För er som inte minns kan ni friska upp minnet här:Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

REINFELDT DUKAR ÅT MONA

Det här börjar bli riktigt intressant. Mona gör ett utspel och har fått miljöpartiets Maria med sig. "Vi river upp FRA-lagen".
Likaså lovar Mona att inte höja villaskatten. Där vann förmodligen Mona valet 2010. Detta kommer många ta till sig.
MEN det roliga är att alliansen ska enligt nya FRA-lagen se till att ALLA våra Internetoperatörer som har trafik som går över våra gränser kopplar in sig till FRA.. Fr.o.m den 1:a oktober 2009 ska allt vara inkopplat och klart.
Även om vi får en ny lag som påstår att FRA inte ska "avlyssna" svenska medborgare efter 2010 så finns möjligheten kvar.
Snyggt Mona!
Jag kommer inte tro ett dugg på Mona om hon inte ser till att: KAPA KABLARNA TILL FRA!
Skriver du under på det Mona?
Tveksamt. Mona kommer förmodligen vilja ha utrikespolitisk skåpmat och lite annat gott att locka med på vår utrikesarena. Naturligtvis hemligstämplat material för landets säkerket...jo jag tackar jag!
Hur ska alliansen lösa detta? Det ska bli intressant att följa. Ska de fortsätta att duka bordet åt Mona?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

HUR DUM FÅR MAN VA?

Det är skrämmande att höra och läsa stadsminister Reinfeldts kommentarer angående bl.a FRA-lagen.

25 juni
"Alla tjänar på om debatten lägger sig", säger Reinfeldt till Expressen.
Jag undrar VEM? De enda jag kan komma på är alliansen och det är långt ifrån alla.
http://boras.expressen.se/nyheter/1.1209664/reinfeldt-alla-tjanar-pa-om-debatten-lagger-sig

2 juli
Reinfeldt bryter inte upp FRA-lagen.
I denna intervju med SVT talar Reinfeldt om diffusa hot och att debatten inte handlat om sakfrågor utan något som inte finns.
Vad fan snackar han om? Vad har han för rådgivare? Reinfeldt behöver hjälp av sakkunnig!
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1187153

3 juli
Reinfeldt ovetande om FRA-lagring.
I intervjun nedan vet iallafall Reinfeldt att FRA finns och har möjlighet att lagra data från svenska medborgare, men är inte medveten att de faktiskt gör det. Märkligt! Det som inte fanns igår finns idag.
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1188590

5 juli
Unga väljare ratar Alliansen
"Det är vuxna ansvarsbärande synsätt som kanske mer uppskattas av väljare som är lite mer etablerade i vuxenlivet", säger Reinfeldt angående det stöd som ökat bland väljare som uppnåt pensionsåldern.
Vad är vi andra då? Ansvarlösa?
Enligt Demoskops väljarbarometer är det egentligen bara bland dem som är pensionärer som alliansen haft framgång. Kan Reinfeldt inte se kopplingen? Jag kan berätta för honom: FRA!
Att pensionärer inte lämnar alliansen beror antagligen på att många av dem varken har dator eller mobil och därmed inte känner till missfostret: FRA-lagen.
http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1221009/unga-valjare-ratar-alliansen

Nu tycker jag det är på tiden att någon sakkunnig i Internets infrastruktur informerar Reinfeldt hur nätet fungerar. Likaså bör någon informera honom om Sveriges och EU:s grundlagar. FN:s konvention om mänskliga rättigheter borde också dunkas in in skallen på honom. Människan är ju hur trög som helst.

Tydligen ska även alla hemlösa få känna av regeringens övervakningshysteri också. Då de troligtvis varken har Internet eller mobiltelefon uppmanar nu Skatteverket oss att bli angivare då de rotar efter pantburkar bland soporna på stan.
Ur artikeln: Enligt Skatteverket går det inte att kontrollera dem som samlar burkar, det enda som kan hjälpa myndigheten är folk som tipsar. http://nyheter.se.msn.com/pengar/article.aspx?cp-documentid=8791479
Jag bara undrar: Vart ska skatteverket skicka deklarationen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

RSS 2.0
.