Vad väntar oss 2009?

Precis som HAX skriver blev 2008 ett händelserikt år. Blogge beskriver 2008 som Annus horribilis. Jag kan inte annat än hålla med Blogge om att vår alliansregeringen sålde ut Sverige genom de integritetskränkande och demokratifientliga lagar som införts.

Vår regering har alltså med ett stort kliv fört in oss i ett övervakningssamhälle där den enskilda människans privata sfär inte värderas högt hos makten. Scaber Nestor skriver om att regeringen allt för ofta kompromissar bort vår frihet och våra demokratiska principer.

I morgon den 1 januari börjar FRA-lagen att gälla. Fler integritetskränkande lagar är på väg: IPRED, ACTA och datalagringsdirektivet. Kommer alliansregeringen ta oss in i ett totalt övervakningsamhälle? Med nyss nämnda lagar ger staten sig möjligheten till detta. Skulle man samköra informationen man kan få fram med dessa lagar finns inte mycket kvar att veta om oss och våra privata liv. Det är mycket skrämmande.

Våra politiker anser att vi ska lita på dem och att det finns kontroll för att lagarna efterföljs. Hur politiker ändrar sig från ett år till annat vet vi. Vilket parti drev inte frågan om kärnkraften hårdast på 80-talet? Det blev t.o.m en folkomröstning i kärnkraftsfrågan som resluterade i att Sverige skulle avveckla kärnkraften. Vad säger Maud Olofsson(C) idag? Jo Maud säger: "sluta tjafsa om kärnkraften".
Jag tror inte att de som röstade mot kärnkraften hade väntat sig en sådan utveckling i frågan.
Inför valet 2006 lovade stadsminister Fredrik Reinfeldt, "vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration". Idag är Reinfeldt tillsammans med övriga i alliansen beredda att göra just det med införandet av IPRED.
Så lita på politiker känns det inte som vi kan göra.

Därför känns det väldigt viktigt att det idag finns Piratpartiet som riktar in sig på frågor om demokrati, medborgerliga fri- och rättigheter. Det är härligt att se det deltagande och stöd som finns bland piratmedlemmarna, inte minst de senaste dagarna med alla donationer till Rick Falkvinge för att han ska kunna fortsätta jobba heltid för partiet.

Christian Engström(pp) tror att "2009 kan bli året då det vände".

Stadsminister Reinfeldt skriver att "Sverige står rustat för storm"

Tja, jag vet inte vad jag ska tro. Egentligen har jag inte varit så insatt i politiken tidigare. Röd-grönt eller blått har inte varit en så stor skillnad för mig. Det var först när politikerna både i Sverige och i EU började komma med nya lagförslag som gör intrång på det privata livet som jag kände att jag måste vakna och engagera mig. Jag har som jag tidigare bloggat om följt Oscar Swartz blogg i flera år, så jag blev inte förvånad när Oscar dök upp på AB:s lista över Sveriges 100 mäktigaste. Nog har Oscar med sin blogg varit med och bildat opinion mot de integritetskränkande lagar som nu är på väg. Lagar som inkräktar på friheten och på Internet.

Jag önskar dock alla ett GOTT NYTT ÅR!Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Leo

Många riksdagsledamöter har visat var de egentligen står i demokratifrågorna i o m debatterna kring FRA och IPRED.För att på ett bättre sätt mäta våra politikers (och andras) åsikter i demokratifrågorna, lanserar jag idag <a href="http://political.erlandsson.info">The Political Chart, The 3:rd Dimension</a>, som adderar en tredje dimension till det klassiska testet Political Compass.2009-01-01 @ 16:42:43
URL: http://blog.erlandsson.info/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.