Till vem talar Carl Bildt?

Det var många stora fina ord i AB som Carl Bildt bjöd på igår:

"Utvecklingens gång, inte minst teknikens förändring, tenderar att vidga de områden där vi har rätt som individer att ställa krav på frihet och oberoende. Precis som tåget, bilen och flyget har gett oss geografisk rörelsefrihet och en rätt – som vi tycker – att röra oss fritt vart som helst i världen, ger oss i dag internet en ny frihet i kontakterna med andra och nya medel att sprida och ta emot information. Och med dessa möjligheter följer nya anspråk på ökad frihet och nya försök från de regimer som räds denna frihet att stoppa och begränsa den.
Det är ingen djärv gissning att en allt större del av framtidens kamp för friheten kommer att röra de klassiska frågorna om rätten att fritt få sprida och ta del av information. Vi ser redan i dag hur i vissa länder bloggarna förföljs, servrar stängs ner, internetsidor censureras eller tillgången till datorer begränsas.
Här ska Sverige stå i främsta ledet för att slå vakt om informationsfriheten. Jag har därför i dag satt igång ett arbete inom UD att inför det svenska ordförandeskapet ta fram förslag om hur Sverige kan verka för att stärka Europeiska unionens insatser till försvar för yttrande- och informationsfriheten på internet."

Men till vem är dessa fina ord? Vem försöker han lura?
Är han helt omedveten om den medborgarrättsrörelse som bildats för att försvara och bevara både demokratin och friheten på Internet? Trots medborgarnas protester har vi fått FRA-lagen och snart har vi troligen IPRED-lagen. Även ACTA är på gång. Medborgarrättsrörelsen heter Piratpartiet, för den som inte vet. Piratpartiet har snart lika många medlemmar som det i riksdagen etablerade Miljöpartiet. Hade Carl Bildt skrivit samma artikel för tre år sedan hade vi nog varit många som sa: Bra Calle!
Men idag med facit på hand när Carl Bildt är med och stödjer aktuella lagförslag blir det helt fel! Är det så att Carl Bildt precis som sina kollegor i alliansen är en digital analfabet som inte förstår vilka frihetskränkande, integritetskränkande och rättsosäkra lagar dessa är?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anders Widén

Carl Bildt är en märklig man. Kanske ljuger han inte. Kanske är han begåvad med en blind fläck där vi andra har ett samvete.När jag 1994 debuterade som författare fick jag en rad knäppa frågor av en tidningsjournalist: "vilken bil skulle du vara om du var en bil?" och så vidare.

Sista frågan var kort och gott vilka associationer jag fick till Carl Bildt som då var statsminister.

Jag svarade: "Han är sveriges farligaste man".Att jag är med att betala den mannens lön känns inte riktigt bra.2008-12-11 @ 19:59:24
URL: http://djingis.blogspot.com/
Postat av: Lourisa

Underligt det där... Och varför ska alltid Sverige vara de som ska stå i fronten av allt sånt? Det finns väl större och värre länder vad gäller fildelning?

2010-12-29 @ 11:44:36
URL: http://www.konferensanlaggningar.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.