Piratpartiet är ett bra namn!

Jag hör ofta folk säga att Piratpartiet har ett dåligt namn, att de skulle tänka sig att gå med i partiet eller rösta på dem om de hade ett annat namn. Jag tycker det är ett bra namn! Det behövs ta mig tusan pirater för att kämpa för våra privatliv och ett fritt Internet. De politiker som sitter i riksdagen kommer inte göra ett dugg för att vi ska bli av med alla de integritetskränkande lagar som nu stiftats eller håller på att stiftas. Det handlar inte bara om fildelning, det handlar om våra privata liv. Det handlar om att staten snart med alla nya lagar kan bevaka oss dygnet runt. Det handlar om att privata företag får befogenheter som inte hör hemma i en rättsstat. Det handlar om censur och blockering på Internet. Det handlar om att vi snart inte längre har rätt att vara anonyma. Vi kommer inte få tillbaka vårt privatliv, vi måste TA tillbaka det. Därför behövs Piratpartiet. Därför är namnet bra!

Piratpartiet har enligt hemsidan fler medlemmar än Miljöpartiet. Vänsterpartiet är väl också snart passerat om antalet medlemmar till PP fortsätter i den takt det nu sker. Det borde få klockorna att ringa hos våra politiker, men de kör på och sväljer det ena EU-direktivet efter det andra. Alla idiotlagar kan vi inte skylla på EU, våra politiker är inte oskyldiga. När det gäller IPRED går ju våra svenska politiker längre än vad EU-direktivet säger.


Avslutar med en rolig länk.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Bomaz

Kanske det. Annars kan vi ju alltid döpa om oss till privatpartiet. Skulle också säga en del om vad vi står för.Gäller bara att vi får like många röster per medlem vilket nog inte kommer vara fallet. Men man kan hoppas.

2008-12-16 @ 21:11:03
Postat av: Anders Andersson

Om man är beredd att rösta <EM>för</EM> FRA, IPRED, trafikdatalagring och ACTA bara för att det enda parti som konsekvent motsätter sig dessa dårskaper har ett "oseriöst" <EM>namn</EM>, hur stor vän av rättssäkerhet och skyddat privatliv är man <EM>egentligen</EM> då? "Jodå, jag stödjer gärna din hängivna och behjärtansvärda kamp mot dödsstraffet och världssvälten, men bara om du byter frisyr och tar på dig en slips!"Även om vi teoretiskt sett kan vinna några röster på namnlekar och publikknipande PR-jippon, så tycker jag inte att vi skall ägna oss åt det. Partiets uppgift är att erbjuda en <EM>politik</EM>, inte att <EM>spela teater</EM> för väljarna.Det vore respektlöst mot dem som redan stödjer oss <EM>trots</EM> namnet att kasta bort det och börja på ny kula. Den som är övertygad om att namnet ändå ligger oss i fatet får gärna starta ett eget parti under önskat namn och överbevisa oss.<EM>Kristdemokraterna</EM> skulle antagligen få fler röster i valet om de bytte namn till <EM>Sverigedemokraterna</EM>, men betyder det att ett namnbyte är rätt väg för <EM>dem</EM> att gå?

2008-12-16 @ 22:51:59
URL: http://www.pdcs.org/andersa/
Postat av: Michael

Att godkänna IPRED i kombination med FRA, datalagring samt gåendet mot alltmer digitala pengar ger synergieffekter som leder till fascism och diktatur!

Skulle gärna vilja ha reflektioner kring dessa synergieffekter och veta vad ni tycker. Läs gärna:http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/1055450

2008-12-16 @ 23:32:41
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316/
Postat av: Lars-Olof

För att vinna ett slag måste man vara både listig och stark. Dessutom tror jag lyhörd för de om ännu inte är på piratskeppet.

Kirkegaard sade ungefär så här; om du vill föra en människa någonstans, måste du börja där hon är och just där...!?

Jag tror att pirat har en viss negtiv känsla med en smak av olaglighet. Pitraterna utanför Somalia underlättar troligen inte om man vill ändra människors uppfattning om ordet pirat.

Även jag har funderat på privatpartiet, medborgarrättspartiet m.fl, eftersom både M & S verkar satsa på storföretagen och inte på medborgarna.

För att partiet ska breddas måste det attrahera många.

2008-12-16 @ 23:34:50
Postat av: Tyskungen

Jag anser att du har fel. Läs varör här:http://tyskungen.se/2008/12/min-butik-en-fantastisk-affrsid.aspx/Tyskungen

2008-12-17 @ 06:35:08
URL: http://www.tyskungen.se
Postat av: satmaran

tack alla!tyskungen:

jag har inte hunnit läsa din bloggpost förräns nu och jag begriper inte vad du vill med din bloggpostning (min fantastiska affärside).

2008-12-18 @ 13:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.