M fortfarande oense om fildelningslagen. version 2

(ursäkta duplikat, blogg.se pajade min rss-feed)

Regeringen har inte kommit överens i fildelningsfrågan meddelar nu TT. Så det blir troligtvis inte något nytt lagförslag i morgon. Enligt en moderat riksdagsman är det inte säkert att lagen hinner träda i kraft 1 April 2009. Det låter ju lovande att de som ifrågasätter lagen inom moderaterna inte vikt sig. Tydligen tycks de tre övriga partierna inom alliansen ha godkänt lagförslaget, vilket inte känns bra.
Jag tror att Karin Pilsäter(fp) gör det väldigt enkelt för sig när hon säger:
-Här är det ju viktigt att vi går ut med information om att man inte ska betala om man får ett skadeståndskrav utan att man bestrider det och låter domstol avgöra, säger näringsutskottets ordförande Karin Pilsäter (fp) till TT.
Gå till domstol är inget de flesta har någon erfarenhet av direkt. Kravbreven sätter nog tllräcklig skräck i de flesta vilket nog musik- och filmindustrin redan räknat ut. Om det inte fanns stora pengar att hämta i IPRED-lagen skulle de aldrig driva frågan så hårt som de gör.
Vi har sett många bevis nu på att IP-nummer inte kan bevisa vem som fildelat. Vi har dessutom sett många bevis på att fildelning fortsätter ändå. Så varför ska vi ha en lag som hotar vår integritet och som inte fungerar? Det är ju jättedumt!

Övriga bloggar som skriver om IPRED-lagen:
Otyg
MMM
Urban Cat

Jag ser att fler än jag hade problem med sin blogg igår, annarkia har en förklaring på vad som hänt.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.