FRA och bloggbävningen

Det är kul att ordet bloggbävning nu är med på Språkrådets lista över nya ord. Jag får gratulera Blogge som myntade det uttrycket som så väl beskriver den opinion som bildades i bloggosfären mot FRA-lagen.

Mikael Nilsson och Anna Peterson med siten stoppaFRAlagen.nu blev 2008 års mest framgångsrika opinionsbildare
De har gjort ett fantastiskt jobb och jag hoppas att de orkar fortsätta kämpa mot FRA-lagen och övriga integritetskränkande lagar vi nu står inför.

Alliansen hade nog hoppats på att klubba genom FRA-lagen i tysthet under EM i fotboll men så blev det inte. Nu rapporterar även SR att alliansen får kritik inom de egna leden i hanteringen av FRA-frågan. Enligt den undersökning som SR har gjort är 55 procent av gruppledarna för de borgerliga partierna i landet kritiska till hur regeringen hanterat frågan. I Stockholms län är procentsiffran något högre där 62 procent som svarat på enkäten är kritiska.
Man kan ju undra om övriga tycker att hanteringen varit okej? Skrämmande!

Att Tolgfors inte är populär inom alliansen blir man ju inte ett dugg förvånad över. Hans hantering av FRA-frågan har varit usel. Vi minns nog hur han gömde sig tillsammans med Reinfeldt i somras och skickade fram Ingvar Åkesson för att möta folkopinionen och försvara FRA-lagen.
Även om nu politikerna inom alliansen tycker att FRA-frågan hanterats dåligt så är ändå en majoritet av dem för FRA-lagen. De anser att det är okej att vår Internet-och teletrafik som passerar landets gränser kopplas till FRA.
En sådan avlyssning är oacceptabel!
Jag hoppas sannerligen att FRA-frågan kommer följa dem i nästa valrörelse.

Personligen är jag medlem i Piratpartiet för att visa mitt missnöje mot alliansens politik. Jag var tyvärr en av dem som röstade fram alliansen till makten, vilket jag djupt ångrar. För mig är de personliga integritetsfrågorna väldigt betydelsefulla. Jag kan inte acceptera att staten med lagar som FRA, IPRED, Teledatalagringen och ACTA, bereds tillgång till våra privata liv och kommunikationer.

För att Piratpartiet ska kunna fortsätta sin kamp är jag nu beredd att stödja partiet med ytterligare ett bidrag, denna gång för partiets ledare Rick Falkvinge.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.