FRA, en otrevlig företeelse!?

Julafton idag, så nu blir det inget FRA eller annat skit på några dagar hoppas jag. Lite intressant dock hur SvD idag uttrycker sig på ledarsidan:

"Någon julklapp är det inte. Så rara ord spiller vi inte på en lag som i allt väsentligt är en otrevlig företeelse. Men, det förefaller lyckligtvis inte vara någon julörfil heller. Tvärtom, verkar regeringen, precis som Birgitta Ohlsson sade till TT på måndagen, ha varit ”lojal med överenskommelsen” från den 25 september. Vid en snabb genombläddring ser det onekligen ut som att alla de 15 punkterna är på plats."

 

Igår kunde vi läsa på SvD Brännpunkt:

"FRA-domstolen hotar integriteten

SVERIGE INTE NORDKOREA Efter ett hastigt beslut i höstas ska Sverige få en ny hemlig domstol i direkt strid med grundlagen. Har kritikerna inom alliansen låtit sig luras? Vi anser att den lag som gäller från den 1 januari ska återkallas, skriver Östen Johansson, Sverker Lindström, Håkan Olander och Lars E Rabenius med erfarenhet från åtta utredningar om yttrandefrihet."
Samtliga herrar ovan har medverkat som ledamöter, experter eller sakkunniga i åtta statliga utredningar om tryck- och yttrandefrihet.

Till sist: Ta det lugnt i jultrafiken och saknar du ett julrim så rekommenderar jag att du tittar in hos Teflonminne.

Nu ska jag göra kålrotslåda!Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.