EU, fri- och rättigheter och jultomten

Hu, min Google Reader är full, jag hinner inte med så det blir nog till att rensa utan att läsa. På HAX har jag t.ex uppåt 50 olästa poster, jag har dock hunnit läsa några nu på morgonen. Och nog är våra fri- och rättigheter hotade inom EU som han skriver. Därför är det viktigt att vi får in t.ex Christian Engström(pp) m.fl som kämpar för dem. I SvD kan vi läsa att Piratpartiet har en chans att ta sig in i EU-parlamentet, det känns bra.
När det gäller IPRED har HAX en lång men bra postning angående den. LÄS!
Jag ska läsa boken Bloggen som politiskt vapen i julhelgen tror jag...det är den enda julklappen jag önskat mig så jag tror jag får den. (hoppas tomten läser denna bloggpost)
Tomten lyckades jag få med i Piratpartiet i måndags förresten! :)

stoppaIPRED.nu kan jag läsa att det är i februari riksdagen ska rösta om lagförslaget. Så vi får inte ge upp, än finns det tid att protestera och agera. Jag tycker det är vågat av IT-säkerhetsexperten André Rickardsson att gå ut och lova gratis hjälp till behövande om lagen klubbas. Han lär få att göra, det kommer musik- och skivbolagsdirektörerna se till. Hursom, heder åt André!

På DN:s ledarsida undrar Lars Weiss: Men kamerorna då? Att man som ledarskribent inte förstår skillnaden på övervakningskameror, IPRED och FRA-lagen är skrämmande. Hur vidriga man än kan anse att dessa kameror är i vissa sammanhang så har vi dem ännu inte i våra hem. Personligen undviker jag platser där dessa finns, jag vet, jag är lite nojjig. Jag är en sån där person som handlar kontant, viker ner solskyddet när jag kör bil t.ex i tunnlar som Södra Länken där det finns massor av övervakningskameror. Jag använder bara mobiltelefonen för mitt arbete. Jag kan undvika mången registrering och övervakning, men jag kan inte undvika den övervakning som nu kommer med alla integritetskränkande lagar på Internet. Mycket av mitt privatliv går via nätet precis som det gör för de flesta av oss idag och det ska staten inte ha tillgång till.

Till sist:
Jag njöt av att läsa hur Kjell Häglund gjorde slarvsylta av Jan Guillou!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mohammed allah

Hej!

Vill bara informera om att den Bästa mohammed T-shirt konsten e Svensk. Den e skapad av Svenskar och Persier mot islam kolla och läs info på, http://www.mohammedt-shirt.com

Översätt inte.

2008-12-22 @ 17:55:33
URL: http://www.mohammedt-shirt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.