De vuxnas spektakel!


Spektakel 1


Niklas Wykman(MUF) gick ut i debatten igår med att: Regeringens fildelningsförslag skadar moderaterna.
"Moderaterna kommer ha väldigt svårt att värva unga människor som i dag inte förstår hur man resonerar kring fildelning. Att gå storindustrins ärenden på bekostnaden av personlig integritet och ny kultur är inte en framtidsfråga som vinner unga människor till partiet."

Beatrice Ask(M), vuxen, kontrar detta med:
"- Vid hans ålder är man för gammal för att uppträda som en trettonåring. Jag är inte alls förtjust i hans "generationsklyfterier". Han vill helt enkelt inte ingripa mot den illegala fildelningen, så enkelt är det, säger Beatrice Ask."

Bra Beatrice! Nu fick ni nog massor av nya medlemmar till partiet!

Övriga bloggar om ovan:
Christian Engström
Rick FalkvingeSpektakel 2

Anna Troberg var på folkpartiets hearing igår angående fildelningslagen. Jag följde den löpande på Annas blogg och led med henne över den låga nivå de vuxna debatterade. Anna har gjort en sammanställning av debatten, jag klipper ut en del av den:

"Hur otrevliga och ohyffsade får vuxna människor egentligen vara? Under debattens gång, så avbröts motståndarna mot IPRED av att folk skrattade åt dem och tidvis ganska högljutt idiotförklarade dem. (Ja, Cissi Elwin, jag pratar bland annat om dig.) Dessutom hände en annan märklig sak. Efter debatten stod Emil, Jonathan och jag och pratade med varandra. Då kom det fram en man som naturligtvis inte presenterade sig och sa något i stil med: “Ja, jag vill inte ens prata med sådana som er. Pirate Bay finansieras av nazipengar. Jag vill inte prata med er.” Om han nu inte pratar med oss, varför kom han då fram till oss och pratade med oss? Fascinerande. Han såg belevad ut och hade en dyr kostym på sig, men ser du lilla gubben, det hjälper inte när man beter sig som en tölp."


Spektakel 3

Cissi Elwin Frenkel och Håkans Tidlunds artikel i SvD: Lär inte unga "stjäla" film
"Varför ska man satsa på att utveckla lagliga tjänster när andra erbjuder samma varor helt gratis? Att få sanktionsdirektivet på plats är ett viktigt steg på vägen."

Fundera på det ni!
Artikeln var i övrigt på nån sorts snyftvalsnivå som vuxna i deras ställning borde undvika. Det kändes mest pinsamt att läsa den.


Spektakel 4

SvD.s Sanna Raymans ledarblogg kändes ju helt fel, här är några klipp:

"I lagboken håller äganderätten och upphovsrätten varandra i hand. Det vore synnerligen underligt om en borgerlig regering bestämde sig för att ge en lagstadgad del av äganderätten en käftsmäll.

Haschrökning är inte en livsstil. Fildelning är inte en livsstil. Strid och tala gärna för din sak, men är den saken olaglig, så måste du vara medveten om risken och beredd på rättssamhällets reaktion. Är du inte redo att ta konsekvenserna är det kanske bäst att du avstår från lagbrott.

– Ni måste stå upp för vårt rättssamhälle, skriver en del till mig.

Nåja. Det är faktiskt inte svårt att undgå brev och skadeståndskrav från upphovsrättsinnehavare.

Det är bara att sluta fildela.
"

Sanna det var nog inte din dag....

Nåja, alla har vi dåliga dagar.


Till sist vill jag rekommendera Blogge Bloggelitos bloggning i ärendet, som förövrigt nog hade en bra dag, jag klipper ut slutet från den:

"Nå, i praktiken kommer lagen att innebära att internet blir tyngre. Anonymiseringstjänster kommer att finnas i massiv tillämpning innan direktivet tas i bruk, men tyvärr till priset av att internet blir dyrare – Ipred- och FRA-lagarna blir som en indirekt skatt, där konsumenterna får betala notan för statens ingrepp. Båda lagarna renderas värdelösa av den tekniska utvecklingen innan bläcket hunnit torka på talmannens underskrift – fildelningen kommer inte att försvinna, men tyvärr kommer förtroendet för den fascist-korporativistiska staten att gröpas ur än mer. Än värre är att utvecklingen av nya grepp och metoder bortom den 1700-talsmässiga upphovsrätten sinkas kraftigt. Och det gagnar inte Sverige och dess skattesubventionerade filmskapare."


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.