2009 får många tillgång till ditt privatliv

Snart är vi där. Den 1 januari 2009 börjar FRA med sin massavlyssning. Förvisso är det först under hösten 2009 de får tillgång till all trafik som passerar landets gränser eftersom Internetoperatörernas kablar inte är kopplade än. Att mail och annan trafik studsar lite hit och dit över landets gränser det vet vi men hur det blir med de nya 15 punkterna i FRA-lagen vet vi inte än.

Den 1 april är det tänkt att IPRED ska börja gälla. Då kommer den privata upphovsrättsindustrin få tillgång till våra IP.adresser och tydligen kan de även få hjälp av kronofogden och göra husrannsakan vid misstänkt fildelning.
Än finns det tid att påverka!

I veckan blev även Datalagringsdirektivet aktuell. Jag blir förvånad över att våra politiker disskuterar hur länge det ska lagras. Ingen politiker tycks ifrågasätta själva datalagringsdirektivet. Thomas Bodström var en av de drivande krafterna bakom direktivet i EU och han hoppas på en längre lagringstid, likaså gör Säpo.
Med datalagringsdirektivet blir det enkelt att bygga upp ett sociogram över oss och vilka vi har kontakt med, utan att vi är misstänkta för ett brott. Tillsammans med FRA-lagen kan man få tillgång till mycket av vårt privatliv.
Vad som kommer att hända i framtiden vet ingen av oss. Snart har staten tillgång till ett groteskt verktyg i form av dessa lagar, vad händer om de samkörs?
Och vi ska bara lita på dem, det är så himla vidrigt så jag finner inte ord att beskriva vad jag känner inför detta.

Naturligtvis kommer kunderna i slutändan få betala. Datalagringdirektivet kommer innebära höjda kostnader som kommer synas direkt på räkningen från operatören. När det gäller kostnaderna för FRA får alla skattebetalare vara med och dela på notan.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Lustigt att se att många bloggare tog bort detta.där ser man vart dom står..Det är väl därför dom aldrig tar upp revolutionsfrågan..Partiska skådisar allihopa som fegar ur när det gäller och skon klämmer,*Ha det så gott du underbare vän.

2008-12-15 @ 08:34:00
Postat av: satmaran

Mike:

jag tog bort din första "kommentar" eftersom den inte hade med ämnet att göra.

2008-12-15 @ 10:59:33
Postat av: larserick

Kolla kollarnahttp://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/vem-ska-kolla-vem.html

2008-12-15 @ 16:12:52
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.