Tro inte på Cp-förslaget!

I morse hörde jag på SR:s ekot om Centerpartiets nya förslag till FRA-lagen. Mer fanns att läsa i SvD och DN. Trams!
Det går inte att lösa det tekniskt som Centerpartiet föreslår. Om operatörernas kablar kopplas till FRA.s stationer/punkter och det därefter ska skiljas ut svenskars trafik från utlänningars är det en massavlyssnig.
Om våra svenska operatörer ska urskilja trafiken innan de överlämnar en kopia till FRA blir det nog väldigt knepigt. Låt säga att trafik kommer från t.ex. en rysk operatör, hur ska våra svenska operatörer veta om trafiken ska stanna i Sverige hos en svensk mottagare eller vidare till t.ex. Amsterdam?
Förklara det för mig!

Bra är dock att C nu visat att de inte ställer sig bakom nuvarande FRA-lag. Dock bättre om vår regering gör som Bodström föreslår och börjar om från början.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , och Intressant

Kommentarer
Postat av: Tor

"hur ska våra svenska operatörer veta om trafiken ska stanna i Sverige hos en svensk mottagare eller vidare till t.ex. Amsterdam?"Genom att titta på mottagarens IP-adress?

2008-08-21 @ 10:13:56
Postat av: Erik Hultin

Satmaran har vänt vår tanke bakfram. Avskiljningen ska ske INNAN FRA ges access.

2008-08-21 @ 10:57:05
URL: http://erikhultin.se
Postat av: satmaran

Till Erik och Tor!

Ska alla operatörer i Sverige få listor på ipnummer på ip:n som bor i Sverige? Vem ska isåfall hålla reda på dem? Ska svenska operatörer avlyssna utländska? Ska man tvinga utländska/internationella operatörer avlämna kopia till FRA?

Jag antar att Erik menar att det är operatörerna som ska urskilja trafiken med anledning av din kommentar.

2008-08-21 @ 12:06:28
Postat av: Mike

Alltså denhär hela Fra grejenn måste vara den största skandalen någonsin ,, man försöker på alla sätt hitta på ursäkter och behålla kabelspaning mot befolkningen men nu börjar det blir rött ljus eftersom fler och fler vaknar till i frågan.Låt nu hoppas att falkvinge hade fel om den nuvarandde olagliga buggningen annars får vi riva hela patrasket själva.Se Filmen Wake Up Call

2008-08-21 @ 12:44:43
Postat av: Tor

"Ska alla operatörer i Sverige få listor på ipnummer på ip:n som bor i Sverige?"

Ja, listor med adressintervall i varje fall. Så tolkar iaf. jag centerns förslag."Ska svenska operatörer avlyssna utländska?"

Ja, i så måtto att de skulle behöva kopiera en viss del av den data de tar emot och skicka vidare till FRA. Men det är ju redan så med nuvarande förslag."Ska man tvinga utländska/internationella operatörer avlämna kopia till FRA?"

Det är svårt att äga en kabel som går över Sveriges gräns utan att vara etablerad i Sverige..."Jag antar att Erik menar att det är operatörerna som ska urskilja trafiken med anledning av din kommentar."

Ja, men än så länge har vi inte fått något klart besked från officiellt håll.

2008-08-21 @ 14:56:26
Postat av: surgubben

det är väl inte så jäkla svårt? man får väl avsätta 10 man på FRA som dagligen ringer upp till all världens operatörer och frågar om de ändrat några ip-planer som innefattar sverige, samt rabbla upp dagens förändringar. tolkar har de ju gott om. hur svårt ska det va?

2008-08-21 @ 15:42:38
URL: http://www.surgubben.com/
Postat av: Anonym

MAN FATTAR INTE VAD DU MEEEENAAAAR

2009-11-16 @ 17:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.