Reinfeldt: Alla vill prata om FRA!

Idag har 14 moderata kommunalpolitiker en artikel på DN-debatt:

"FRA-lagen innebär att Försvarets Radioanstalt skall få en kopia av all elektronisk trafik. Att de inte i dagsläget har tid att manuellt gå igenom allas e-post, sms och telefonsamtal utan istället låter sina maskiner göra det håller inte som argument för att påstå att integriteten bibehålls. Kränkningen sker redan när staten får tillträde till teletrafiken. Karaktären av intrång förringas inte av att sökningen sker med automatiserad databehandling. Det är också kritik som även Lagrådet, det vill säga Sveriges högsta jurister, fört fram mot lagen. "

Det är glädjande att se att även moderaterna börjar förstå tekniken. Jag hoppas att de även informerar Reinfeldt om hur tekniken fungerar.

Även folkpartiet vill prata om FRA:

"I går sommartalade folkpartiets ordförande Jan Björklund i Marstrand. Han ville prata om forskning. Men vad spelar det för roll, när alla andra vill tala FRA?"

Trots det vill Björklund inte riva upp FRA-lagen, för tänk om vi kan få tag på den här "fula fisken". Vilket statsvetaren Ulf Bjereld anser rent löjeväckande att tro. Och svenska folket tror inte på myndigheterna.
Men det rör på sig.

Reinfeldt: Du får också prata med oss. Kom med i debatten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Läs även annat Intressant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.