Nu är det FRA överallt!

Nu är det svårt att hänga med i allt som händer i FRA-frågan. På AB:s ledarsida anser man att spanarna ska granskas, vilket Datainspektionen ska göra nästa vecka. Kan man då hoppas på att Datainspektionen beslagtar FRA:s datorer som bevismaterial så vi slipper deras snokande en bra tid framöver?
The Pirate Bay har vad jag hört inte fått tillbaka sina datorer efter razzian de hade för något år sen och då handlade utredningen bara om ett privat bolag i nöjesbranschen som ville sätta dit dem.
Men ok, den gången var det jänkarna som ville ha informationen. Nu är det bara hundra svenska medborgare det handlar om.
USA vill ha mycket från oss, helst vill de veta allt om svenskar och våra politiker har inget mot att ge dem det. Odenberg som talar sig så varm för FRA-lagen skrev på detta avtal för drygt ett år sedan. Där kan tydligen Sverige tillsammans med 6 andra länder hämta pengar från den amerikanska miljardbudgeten.
HAX tipsar idag även om Junilistan som gästbloggar hos Svart Måndag angående ett internationellt avtal “Euro-Atlantic area of cooperation”.

Emma/Opassande har mailat våra politiker och har då fått detta svar från Eva Selin Lindgren (C):

“Jag tror att du missuppfattat vad det är fråga om. Har du läst Odenbergs debattartikel i dagens DN? Gör gärna det och återkom med rätt information och befogad kritik som är mycket välkommen. Vi inom Centern vill ha ett starkt integritetsskydd för dig och alla svenskar. - Det är faktiskt förbjudet för bl a FRA att avlyssna, avläsa korrespondens från och till en svensk medborgare. Det måste bli tekniska system som inte tillåter detta. Expertisen säger att det går att ordna sådana system innan de når FRAs datasystem. - Däremot är det många svenskar som frivilligt loggar in sig på nätet, anlitar Google m fl, och det är därför många operatörer som ser och hör dig och varken har ansvar eller kontroll, och som du själv inte vet om. - Det vore bra om du kan ta itu med alla sådana nät- och teleoperatörer i stället. De är mycket farligare inslag i informationssamhället. Det var ju inte en slump att journalisterna och Google var oroliga för FRA-lagen. Journalisterna var oroliga över att “deras” skandaler och nyheter skulle läcka ut och Google har ju en stor marknad i Sverige och världen. Många av dem som desinformerar vill själva ha ensamrätten till våra personliga data."

Precis som Emma blev jag skraj av det jag läste och jag vet inte om jag någonsin läst något värre från en politiker. Tyvärr är Eva Selin Lindgren en av politikerna som styr vårt land.

Idag testade jag även FRAdarn, en ny programvara från Bahnhof. Men jag tror inte den fungerar så bra då FRAdarn anser att t.ex. min blogg är FRA-säker. Min blogg finns hos blogg.se och deras server finns i Sverige, så långt är det säkert. MEN jag har utländska kopplingar, bl.a snap-shots, google-analytics m.m och det larmar inte FRAdarn om. Så alla som läser min blogg: jag är inte FRA-säker!
FRAdarn kan ändå vara kul att testa om du vill se hur lite på nätet som är FRA-säkert.


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: bravedave

tja. intressant inlägg. snygg bild till höger.

2008-08-27 @ 02:04:04
URL: http://www.bravepeople.se
Postat av: Peter Ingestad

FRA-lagen är nödvändig mot bakgrund av det allt spändare internationella läget, och så enkelt är det.

2008-08-27 @ 05:55:58
URL: http://luzgannon.blogspot.com/
Postat av: satmaran

bravedave:

Tack så mycket!

2008-08-27 @ 12:56:24
Postat av: Olof Bjarnason

@Peter:"Den som offrar lite frihet för att vinna lite säkerhet, förlorar båda"

2008-08-27 @ 20:52:08
URL: http://olofb.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.