Reinfeldt: Lyssna på Engström!

Det är ju klockrent: Riv upp, gör om, gör rätt!
Det ansåg TT var en bra sammanfattning av Christian Engström(PP) och övriga deltagares syn på gårdagens seminarium.

Tyvärr fanns inte borgerliga FRA-motståndare med på mötet. Men de kanske har lyssnat på Fredrik Reinfeldt som anser att beslutet är fattat och därför inte behöver mer utbildning i frågan?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Nu är det FRA överallt!

Nu är det svårt att hänga med i allt som händer i FRA-frågan. På AB:s ledarsida anser man att spanarna ska granskas, vilket Datainspektionen ska göra nästa vecka. Kan man då hoppas på att Datainspektionen beslagtar FRA:s datorer som bevismaterial så vi slipper deras snokande en bra tid framöver?
The Pirate Bay har vad jag hört inte fått tillbaka sina datorer efter razzian de hade för något år sen och då handlade utredningen bara om ett privat bolag i nöjesbranschen som ville sätta dit dem.
Men ok, den gången var det jänkarna som ville ha informationen. Nu är det bara hundra svenska medborgare det handlar om.
USA vill ha mycket från oss, helst vill de veta allt om svenskar och våra politiker har inget mot att ge dem det. Odenberg som talar sig så varm för FRA-lagen skrev på detta avtal för drygt ett år sedan. Där kan tydligen Sverige tillsammans med 6 andra länder hämta pengar från den amerikanska miljardbudgeten.
HAX tipsar idag även om Junilistan som gästbloggar hos Svart Måndag angående ett internationellt avtal “Euro-Atlantic area of cooperation”.

Emma/Opassande har mailat våra politiker och har då fått detta svar från Eva Selin Lindgren (C):

“Jag tror att du missuppfattat vad det är fråga om. Har du läst Odenbergs debattartikel i dagens DN? Gör gärna det och återkom med rätt information och befogad kritik som är mycket välkommen. Vi inom Centern vill ha ett starkt integritetsskydd för dig och alla svenskar. - Det är faktiskt förbjudet för bl a FRA att avlyssna, avläsa korrespondens från och till en svensk medborgare. Det måste bli tekniska system som inte tillåter detta. Expertisen säger att det går att ordna sådana system innan de når FRAs datasystem. - Däremot är det många svenskar som frivilligt loggar in sig på nätet, anlitar Google m fl, och det är därför många operatörer som ser och hör dig och varken har ansvar eller kontroll, och som du själv inte vet om. - Det vore bra om du kan ta itu med alla sådana nät- och teleoperatörer i stället. De är mycket farligare inslag i informationssamhället. Det var ju inte en slump att journalisterna och Google var oroliga för FRA-lagen. Journalisterna var oroliga över att “deras” skandaler och nyheter skulle läcka ut och Google har ju en stor marknad i Sverige och världen. Många av dem som desinformerar vill själva ha ensamrätten till våra personliga data."

Precis som Emma blev jag skraj av det jag läste och jag vet inte om jag någonsin läst något värre från en politiker. Tyvärr är Eva Selin Lindgren en av politikerna som styr vårt land.

Idag testade jag även FRAdarn, en ny programvara från Bahnhof. Men jag tror inte den fungerar så bra då FRAdarn anser att t.ex. min blogg är FRA-säker. Min blogg finns hos blogg.se och deras server finns i Sverige, så långt är det säkert. MEN jag har utländska kopplingar, bl.a snap-shots, google-analytics m.m och det larmar inte FRAdarn om. Så alla som läser min blogg: jag är inte FRA-säker!
FRAdarn kan ändå vara kul att testa om du vill se hur lite på nätet som är FRA-säkert.


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Korkskallar i FRA-debatten!

Jag blir arg på mig själv som förstör en fin helg med att under söndagskvällen läsa gammelmedia som DN-debatt från igår. Korkskallen Odenbergs svada är upprörande. Antingen har han inte läst FRA-lagen eller så är han en storlögnare. Han lär ju inte lura så många med artikeln mer än sin korkade kollega. Skrämmande!
Som tur är  finns fantastiska bloggare som Mark Klamberg som har koll på paragraferna. Tack för det!

Angående bloggare så undrade deep.edition hur bloggosfärens bloggar kommit till och varför de fått sitt namn.
Min blogg kom till några veckor innan FRA-lagen röstades igenom. Jag kände att jag behövde få utlopp för mina känslor som denna avskyvärda lag skapade. Nu har jag även en illustration av hur jag känner mig. Den galla jag spyr är inget mot den våldtäkt FRA-lagen är på vår personliga integritet, helt i strid mot vår grundlag.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Tro inte på Cp-förslaget!

I morse hörde jag på SR:s ekot om Centerpartiets nya förslag till FRA-lagen. Mer fanns att läsa i SvD och DN. Trams!
Det går inte att lösa det tekniskt som Centerpartiet föreslår. Om operatörernas kablar kopplas till FRA.s stationer/punkter och det därefter ska skiljas ut svenskars trafik från utlänningars är det en massavlyssnig.
Om våra svenska operatörer ska urskilja trafiken innan de överlämnar en kopia till FRA blir det nog väldigt knepigt. Låt säga att trafik kommer från t.ex. en rysk operatör, hur ska våra svenska operatörer veta om trafiken ska stanna i Sverige hos en svensk mottagare eller vidare till t.ex. Amsterdam?
Förklara det för mig!

Bra är dock att C nu visat att de inte ställer sig bakom nuvarande FRA-lag. Dock bättre om vår regering gör som Bodström föreslår och börjar om från början.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , och Intressant

FRA-band på villovägar? och annat skitsnack

Tydligen har ett av FRA.s avlyssningsband kommit på villovägar och hamnat hos Östrans redaktion. Inspelningen är från Reinfeldts hörnrum i Rosenbad. Där bjöds på skitsnack.

Skitsnack bjöd även Liza Marklund på i helgen. Man kan ju undra om FRA har fler diffusa terrorister anställda? Om bajsmannen finns kvar blir man ju skiträdd.

När vi ändå är inne på skitsnack så hade även Ohly tal i helgen. Han inledde med:
"Det går inte att signalspana utan att massavlyssna".

Det är ju bra att han sa det, för så är det ju.
Men sen kom den där eviga kontrollen av oss medborgare igen:
"Vänsterpartiet vill också att systemet med personalliggare, som används inom frisör- och restaurangbranschen, ska utvidgas och att Skatteverket ska få rätt att göra oanmälda besök på arbetsplatser".

Jag ser en bild framför mig med elektroniska stämpelklockor med en direktlina till Skatteverket och Försäkringskassan.

Om vi skippar skitsnacket så hittade jag en artikel i SVD som var intressant. Varför ser jag bara bilden av Reinfeldt framför mig när jag läser den?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och Intressant

Reinfeldts pinsamma vecka!

Vår stadsminister bryter tystnaden angående FRA under regeringens sommarfika i veckan. Han är öppen för att lyssna in tilläggsförändringar till FRA-lagen, men han tänker inte riva upp FRA-lagen. Reinfeldt hoppas på att kunna göra tillägg till FRA-lagen i samråd med socialdemokraterna i höst. Men det vill inte Mona : "Låt mig vara väldigt tydlig. Det enda sättet att samarbeta med socialdemokraterna i FRA-frågan är att riva upp lagen, att börja om från början med en parlamentarisk utredning, med öppenhet, med insyn, med tid för debatt."
Jag vet inte vad som skulle vara värst för Reinfeldt: att han håller käften i FRA-frågan eller att han fortsätter med dylika pinsamma uttalanden om nya hot och försvarsunderrättelseverksamhet. Som Jonathan menar på sin blogg: Reinfeldt sågar mer eller mindre sig själv med sitt tal.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och Intressant

OS-Invigningen

Jag hade förväntat mig något i hästväg, men detta slog nog allt. Nog slog Kina världen med häpnad. Vad AB:s tv-krönikör såg på undrar jag verkligen? Vi kan inte ha sett samma fantastiska invigning, var hon nykter? Och vad har hon mot barn?
Invigningen var bara helt jävla underbart fantastisk!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och Intressant

Reinfeldt: Alla vill prata om FRA!

Idag har 14 moderata kommunalpolitiker en artikel på DN-debatt:

"FRA-lagen innebär att Försvarets Radioanstalt skall få en kopia av all elektronisk trafik. Att de inte i dagsläget har tid att manuellt gå igenom allas e-post, sms och telefonsamtal utan istället låter sina maskiner göra det håller inte som argument för att påstå att integriteten bibehålls. Kränkningen sker redan när staten får tillträde till teletrafiken. Karaktären av intrång förringas inte av att sökningen sker med automatiserad databehandling. Det är också kritik som även Lagrådet, det vill säga Sveriges högsta jurister, fört fram mot lagen. "

Det är glädjande att se att även moderaterna börjar förstå tekniken. Jag hoppas att de även informerar Reinfeldt om hur tekniken fungerar.

Även folkpartiet vill prata om FRA:

"I går sommartalade folkpartiets ordförande Jan Björklund i Marstrand. Han ville prata om forskning. Men vad spelar det för roll, när alla andra vill tala FRA?"

Trots det vill Björklund inte riva upp FRA-lagen, för tänk om vi kan få tag på den här "fula fisken". Vilket statsvetaren Ulf Bjereld anser rent löjeväckande att tro. Och svenska folket tror inte på myndigheterna.
Men det rör på sig.

Reinfeldt: Du får också prata med oss. Kom med i debatten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Läs även annat Intressant

RSS 2.0
.